Vesti
Saopštenja

Trgovci bez maski i rukavica, traže pomoć opština

Asocijacija Srpskih privrednika u Gračanici je nakon sastanka sa svojim, pre svega trgovcima, saopštila da su glavni problemi sa kojima se suočavaju predstavnici trgovinskih radnji neredovno snabdevanje robom i nedostatak zaštitne opreme za radnike.
Trgovci bez maski i rukavica, traže pomoć opština
Apoteka u Gračanici (Foto Kim)

U trgovinskim radnjama u Gračanici najviše nedostaju osnovne životne namirnice - brašno, pirinač, testenine, mleko... Kako je saopšteno, oni nisu u mogućnosti da nabave robu od svojih dobavljača.

Trgovci negoduju i zbog nemogućnosti nabavke zaštitnih rukavica, maski i sredstva za dezinfekciju za svoje radnike. U apotekama u Gračanici i obližnjim mestima gotovo je nemoguće naći maske, rukavice i dezinfekciona sredstva.

Iz Asocijacije traže sastanak sa predstavnicima lokalnih vlasti iz Opštine Gračanica i Privremenog organa Prištine kako bi od njih zatražili pomoć.

Prestavnici trgovinskih radnji su i naveli da ukoliko ne dođe do skorog rešenja da će biti primorani da zatvore svoje objekte.

Poručuju da svojim zaposlenima ne mogu da omoguće zaštitnu opremu i da strahuju od kažnjavanja od strane inspekcije.Ostale vesti

Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021