Vesti
Saopštenja

Trgovci bez maski i rukavica, traže pomoć opština

Asocijacija Srpskih privrednika u Gračanici je nakon sastanka sa svojim, pre svega trgovcima, saopštila da su glavni problemi sa kojima se suočavaju predstavnici trgovinskih radnji neredovno snabdevanje robom i nedostatak zaštitne opreme za radnike.
Trgovci bez maski i rukavica, traže pomoć opština
Apoteka u Gračanici (Foto Kim)

U trgovinskim radnjama u Gračanici najviše nedostaju osnovne životne namirnice - brašno, pirinač, testenine, mleko... Kako je saopšteno, oni nisu u mogućnosti da nabave robu od svojih dobavljača.

Trgovci negoduju i zbog nemogućnosti nabavke zaštitnih rukavica, maski i sredstva za dezinfekciju za svoje radnike. U apotekama u Gračanici i obližnjim mestima gotovo je nemoguće naći maske, rukavice i dezinfekciona sredstva.

Iz Asocijacije traže sastanak sa predstavnicima lokalnih vlasti iz Opštine Gračanica i Privremenog organa Prištine kako bi od njih zatražili pomoć.

Prestavnici trgovinskih radnji su i naveli da ukoliko ne dođe do skorog rešenja da će biti primorani da zatvore svoje objekte.

Poručuju da svojim zaposlenima ne mogu da omoguće zaštitnu opremu i da strahuju od kažnjavanja od strane inspekcije.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020