Vesti
Saopštenja

Trendafilova: Švendiman zaslužan za uspostavljanje nezavisne institucije

Predsednica Specijalizovanog veća Kosova Ekaterina Trendafilova kazala je da je Dejvid Švendiman neumorno radio na uspostavljanju Tužilaštva sa ciljem da ispuni pravičnu, nezavisnu i efikansu istragu o zločinima na Kosovu.
Trendafilova: Švendiman zaslužan za uspostavljanje nezavisne institucije
Ekaterina Trendafilova (Foto Foto flickr.com)

Povodom najavljenog odlaska Švendimana sa mesta glavnog tužioca, Trandafilova je izjavila da je on posvetio posebnu pažnju zaštiti svedoka.

“Lično sam bila impresionirana njegovim profesionalizmom, posvećenošću i intelektom”.

Navela je da je Švendiman zaslužan za uspostavljanje čvrste i nezavisne institucije.

“Obe institucije, Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo, će nastaviti neometani rad na ispunjavanju mandata”.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021