Vesti
Saopštenja

Trećina javnih funkcionera prijavila imovinu

Na poziv Agencije za borbu protiv korupcije da prijave imovinu do sada je prijavio samo 1581 od ukupnog broja funkcionera na Kosovu, odnosno 33,14%.
Trećina javnih funkcionera prijavila imovinu
Sa sednice Vlade Kosova (Foto Kim)

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je nedavno poziv javnim funkcionerima da prijave svoju imovinu. Kako je saopšteno iz ove agencije, od 4737 visokih javnih funkcionera za redovno godišnje prijavljivanje imovine, do danas je odgovorilo 1581 (33,14%), od ukupnog broja funkcionera koji dužni su da prijave imovinu.

Direktor Agencije protiv korupcije Jil Bulješkaj poziva sve visoke javne funkcionere da odgovore na zakonske obaveze za prijavu imovine, je će u suprotnom Agencija za borbu protiv korupcije podneti krivičnu prijavu u skladu sa članom 430. Krivičnog zakonika.

Redovno godišnje prijavljivanje imovine počelo je 1. marta i završiće se 31. marta 2022. godine, dok javni zvaničnici mogu prijaviti svoju imovinu putem fizičke prezentacije u kancelariji APK-a ili putem imejl adrese akk.deklarimi@rks-gov.net. Obrasci za prijavu imovine koji se šalju putem e-pošte moraju biti potpisani i skenirani od strane subjekata koji deklarišu.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022