Trampovo pismo Tačiju pred godišnjicu nezavisnosti

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi dostavio je predsedniku Kosova Hašimu Tačiju pismo američkog predsednika Donalda Trampa. U pismu, Tramp čestita Kosovu desetu godišnjicu nezavisnosti.

Podeli ovaj članak sa:
 • Delavi uručio pismo Tačiju (Foto Predsedništvo Kosova)
 • Predsednici SAD i Kosova sa prvim damama

Tramp u pismu, čiji su delovi dostavljeni i medijima, navodi da je Kosovo tokom poslednjih deset godina, načinilo velike korake u jačanju suvereniteta i multietničke demokratije.

Međutim, piše Tramp, “u međuvremenu treba uraditi još puno toga”.

“I dok vaša zemlja ulazi u drugu deceniju državnosti, Sjedinjenje Američke Države su posvećene tome da pomognu Kosovu da izgradi jake temelje zajedničkih, demokratskih principa regionalne saradnje i vladavine prava. Postupajući ovako, Kosovo će preduzeti momentalne korake prema integraciji u Zapadnu zajednicu nacija”, navodi se u pismu.

Tramp takođe navodi da Amerika na Kosovo gleda kao na bitnog partnera.

Ostale vesti

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane