Vesti
Saopštenja

Tomić: ’’Lepo je videti Draganov osmeh’’

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica pri uredu premijera, Ivan Tomić, posetio je za vaskršnje paznike Dragana Stanojevića iz Grnčara kome je pre nekoliko meseci preko Kancelarije omogućeno banjsko lečenje.
Tomić: ’’Lepo je videti Draganov osmeh’’
Ivan Tomić i Dragan Stanojević (Foto Kancelarija za zajednice)

Dragan je bolovao od karcinoma stopala i sada se uspešno oporavlja od operacije kojom je tumor uklonjen.

’’Divno je danas biti u Grnčaru na najradoniji hrišćanski praznik sa Stanojevićima i videti osmeh i optimizam u ovoj porodici. Svakako da je najgore prošlo, ali predstoji dosta borbe do Draganovog ozdravljenja”, kazao je Tomić.

Tomić je obećao da će Kancelarija za pitanje zajednica I dalje pružati podršku Draganu u njegovoj borbi za ozdravljenje.Ostale vesti

Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021