Vesti
Saopštenja

Tomić i Houp o verifikaciji diploma i projektima

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić razgovarao je sa Džejmsom Houpom, šefom misije USAID-a na Kosovu, o programu stažiranja i procesu verifikacije diploma, kao i infrastrukturnim projektima u koje je uključen UNDP.
Tomić i Houp o verifikaciji diploma i projektima
Tomić i Houp (Foto Kancelarija za zajednice)

„Pričali smo o procesu pomirenja i projektima koji mogu tome da doprinesu. Kancelarija za pitanja zajednica se dosta oslanja na podršku međunarodne zajednice i zbog toga je jako važno što je misija USAID-a prepoznala kvalitet našeg rada koji je predstavljen u godišnjem biltenu, opširno i sa puno ilustracija. Nadamo se većoj i boljoj saradnji sa ovom misijom u budućnosti. Takođe, razgovarali smo i o programskoj platformi “Naš plan“ i projektu „Rapid Response“ koji radimo u saradnji sa UNDP-om “, kazao je Tomić.

Houp je izrazio zadovoljstvo što “postoji kancelarija koja u skladu sa svojim mogućnostima brine o običnim ljudima i njihovim problemima na terenu”.

„USAID AKT program kao i Agro program su slični projektima koje realizuje kancelarija i trudićemo se da imamo saradnju po mnogim pitanjima u budućnosti“, kazao je Houp i dodao da se, u saradnji sa Kancelarijom za pitanja zajednica, nada konkretnim projektima kojima može da se doprinese boljem ekonomskom razvoju kao i razmeni iskustava sa ljudima kako bi život bio što kvalitetniji.Ostale vesti

Petković: Porodici iz Lipljana peti put obijena kuća

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je porodici Slavić iz Lipljana obijena kuća peti put, ali da nije pričinjena veća materijalna šteta.

  • 27.03.2023
Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023
Petković: Bežeći od ZSO, Kurti se upliće u sopstvene laži

"Kurti koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima", naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

  • 23.03.2023
Kancelarija za KiM: Organizovan boravak na Tari za 50 đaka

Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština i iz opštine Istok. Putovanje se realizuje u periodu od 20-27 marta.

  • 23.03.2023
Petković: Kurti uzalud pokušava da pobegne od formiranja ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Meothiju Petar Petković saopštio je da Aljbin Кurti "uzalud" pokušava da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština skrivajući se iza nekih termina koje ni sam ne razume, jer preuzete obaveze Prištine i ranije postignuti sporazumi moraju da se sprovedu i tu dileme nema", reagujući tako na izjavu kosovskog premijera da se reč "zajednica" ne može poistovetiti sa opštinom, niti sa rečju "udruženje".

  • 22.03.2023