TOG: Uspešno završena obuka konobara

Turistička organizacija Gračanice je uspešno završila obuku konobara u okviru projekta „Povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih kroz kratkotrajne obuke za konobare“.

Podeli ovaj članak sa:
 • (Foto TOG)

Cilj ovog projekta je poboljšanje kvaliteta usluge u lokalnim ugostiteljskim objektima i poboljšanje mogućnosti zapošljavanja za mlade koji žive na teritoriji opštine Gračanica.

Program obuke konobara je pohađalo 40 mladih ljudi iz opštine Gračanica i bio je podeljen u dva ciklusa. Za obuku konobara je angažovana agencija Five Star Experience iz Novog Sada, čiji je osnivač i predavač doc. dr Snježana Gagić, profesorica na univerzitetima u Banja Luci i Sremskim Karlovcima.

Prvi ciklus obuke konobara, koji je održan je od 23. do 29. maja, bio je namenjen konobarima koji rade u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Gračanica. Sedmoro polaznika je položilo teorijski i praktični deo testa i njima su u utorak, 19. juna, dodeljeni sertifikati.

Drugi ciklus obuke konobara, koji je održan od 13. do 19. juna, bio je namenjen mladim i nezaposlenim ljudima koji su pohađanjem ove obuke stekli nova iskustva, znanja i veštine neophodne za zapošljavanje u sektoru ugostiteljstva. Završni ispit za nezaposlene polaznike obuke biće održan 2. jula.

TO Gračanice će nakon polaganja ovog završnog ispita, proslediti lokalnim ugostiteljima listu svih kandidata koji su položili ispit i dobili sertifikate. Na taj način, TO Gračanice će nastojati da pomogne sertifikovanim konobarima koji su nezaposleni da što pre dođu do posla.

Obuku konobara u Gračanici finansirala je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a sprovela organizacija Swisscontact u partnerstvu sa organizacijom Riinvest.

Ostale vesti

 • Rakić: Podrška poslanicima Srpske liste

  Rakić: Podrška poslanicima Srpske liste

  Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da podržava srpske poslanike koji su danas “zbog svog političkog stava bili izloženi uvredama i dobacivanjima poslanika albanskih partija u Skupštini u Prištini”.

 • Sporazum: Zastoj Briselskog dijaloga

  Sporazum: Zastoj Briselskog dijaloga

  U novom Sporazumu govorimo o zastoju Briselskog dijaloga i perpsektivama njegovog nastavka. U kom smeru teku odnosi Beograda i Prištine? Posle 20 godina od prestanka oružanih sukoba i šest i po godina pregovaranja u Briselu idemo li  ka normalizaciji ili suprotno od toga?

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane