Vesti
Saopštenja

TOG predstavila turističku ponudu na Sajmu turizma u Beogradu

Na četrdesetom jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 22. do 25. februara Turistička organizacija Gračanice je i ove godine predstavila svoju turističku ponudu.
TOG predstavila turističku ponudu na Sajmu turizma u Beogradu
Sajam turizma (Foto TOG)

Glavni program promocije turističke ponude Gračanice održan je na štandu Kancelarije za KiM, u subotu 24. februara.

Tom prilikom u okviru promocije trećeg Međunarodnog festivala srednjovekovnih veština i zanata “SHIELD”, prikazane su i viteške borbe koje su izveli članovi viteškog udruženja Beli Orlovi iz Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, program TO Gračanice je privukao veliku pažnju i interesovanje posetilaca i učesnika sajma.

Posetioci su posebno bili zainteresovani za oklop Miloša Obilića, koji je nosio predstavnik udruženja Red Zmaja iz Gračanice, i srednjovekovne odore kralja Milutina i kraljice Simonide, koje su nosili radnici TO Gračanice.

Kako bi na što bolji način promovisala turističku ponudu Gračanice, TOG je podelila više od 1000 flajera na kojima su turističke mape Gračanice, najave za viteški festival “SHIELD”, kalendar manifestacija opštine Gračanica 2018. Takođe, posetioci sajma su mogli da se informišu o lokalnim ugostiteljskim objektima.

Prema rečima organizatora, na sajmu je dogovoreno učešće TO Gračanice i srednjovekovnog udruženja Red Zmaja na obeležavanju 850 godina postojanja manastira Svetog Nikole u Kuršumliji.

Štand TO Gračanice je na dan prezentacije posetio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sa svojim saradnicima.

Na Međunarodnom sajmu turizma je učestvovalo oko 1.200 izlagača iz 55 zemalja.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021