Vesti
Saopštenja

Todosijević sa Peterleom i Bratuom o izborima

Ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijevć danas je na odvojnim sastancima o predstojećim lokalnim izborima razgovarao sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu Janom Bratuom i šefom posmatračke misije EU na Kosovu Alojzom Peterleom.
Todosijević sa Peterleom i Bratuom o izborima
Ivan Todosijević i Jan Bratu (Foto MALS)

Kako je saopšteno, Todosijević i Bratu su se tokom sastanka složili da je na Kosovu "stvorena kultura suštinski konkurentnih i fer izbora, te da to predstavlja značajno demokratsko dostignuće koje treba potvrditi i na ovim lokalnim izborima".

Osim o predstojećim lokalnim izborima, ministar lokalne samouprave Ivan Todosijević i šef posmatračke misije EU na Kosovu Alojz Peterle su razgivarali i o ulozi srpske zajednice u političkom životu.

Todosijević i Peterle su se složili da je najvažnije da predstojeći lokalni izbori protreknu u mirnoj, demokratskoj i dostojanstvenoj atmosferi.

Todosijević je u razgovoru sa Peterleom istakao da je veoma važno sprečiti eventualne nepravilnosti i pozvao građane da iskoriste svoje glasačko pravo na predstojećim izborima.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020