Vesti
Saopštenja

Todosijević sa Peterleom i Bratuom o izborima

Ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijevć danas je na odvojnim sastancima o predstojećim lokalnim izborima razgovarao sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu Janom Bratuom i šefom posmatračke misije EU na Kosovu Alojzom Peterleom.
Todosijević sa Peterleom i Bratuom o izborima
Ivan Todosijević i Jan Bratu (Foto MALS)

Kako je saopšteno, Todosijević i Bratu su se tokom sastanka složili da je na Kosovu "stvorena kultura suštinski konkurentnih i fer izbora, te da to predstavlja značajno demokratsko dostignuće koje treba potvrditi i na ovim lokalnim izborima".

Osim o predstojećim lokalnim izborima, ministar lokalne samouprave Ivan Todosijević i šef posmatračke misije EU na Kosovu Alojz Peterle su razgivarali i o ulozi srpske zajednice u političkom životu.

Todosijević i Peterle su se složili da je najvažnije da predstojeći lokalni izbori protreknu u mirnoj, demokratskoj i dostojanstvenoj atmosferi.

Todosijević je u razgovoru sa Peterleom istakao da je veoma važno sprečiti eventualne nepravilnosti i pozvao građane da iskoriste svoje glasačko pravo na predstojećim izborima.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021