Todić: Srpski narod je svoj na svome

Prilikom posete selu Šaljska Bistrica u opštini Leposavić, gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri je najavio aneksiju ovih sela sa KiM, što je izazvalo zabrinutost građana i najoštriju osudu Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
  • Zoran Todić ( Foto: Tanjug)

Ističe se, da se podizanjem tenzije može ugroziti mir, što se ne sme tolerisati. Međunarodne snage Кfor i Euleks takve pretnje moraju jasno osuditi čime će poslati jasnu poruku da jednostrani potezi neće i ne smeju biti način za rešavanje problema, navodi se u saopštenju Srpske liste koju je potpisao predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

“Srpski narod i mi kao njihovi predstavnici želimo da se kroz dijalog i dogovor dođe do rešenja koji će značiti mir i bolji život svih građana, ali ovakve pretnje i provokacije uzimamo vrlo ozbiljno, uz poziv našim građanima da ostanu uzdržani i ne reaguju na njih”, dodaje se u saopštenju.

Jasna namera Albanaca da sa pregovora rešavanje otvorenih pitanja prenesu na ulice i sela severa KiM neće proći, “srpski narod je svoj na svome i u prethodne dve decenije je pokazao da nema nameru da bilo kome preti, niti da uzmiče”, dodaje u saopštenju Todić.

“Nakon najave da će anektirati severnu Кosovsku Mitrovicu očigledno je da su Bahtiriju porasli apetiti, pa ima teritorijalne pretenzije i na druge opštine na severu Кosova, ali o svojim planovima može samo da sanja. Pozivam ga da se ne igra. Ni izjavama, ni snovima. Da mu ne bi prerasli u košmar”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane