Vesti
Saopštenja

TO Gračanica organizuje besplatnu obuku kuvara

U sklopu projekta “Promocija i razvoj tradicionalne gastronomije u opštini Gračanica kao turistički proizvod”, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga u lokalnim ugostiteljskim objektima i pospešivanja mogućnosti zapošljavanja za mlade koji žive na teritoriji ove lokalne samouprave, TO Gračanice će organizovati besplatnu obuku kuvara, saopšteno je iz ove organizacije.
TO Gračanica organizuje besplatnu obuku kuvara
Ilustracija (Foto Pixabay)

Turistička organizacija Gračanice poziva sva zainteresovana lica i poslodavce (ugostitelje) sa teritorije ove opštine da se prijave za obuku iz oblasti gastronomije radi unapređenja znanja i veština za obavljanje poslova kuvara.

"Poziv je otvoren za sva nezaposlena lica i ugostitelje koji žele da poboljšaju kvalitet svojih usluga, kao i one koji žele da se profesionalno razvijaju radeći u ugostiteljskoj industriji", navodi se u saopštenju.

Prijava za obuku je moguća svakog radnog dana od 9.00 do 16.00 časova, a najkasnije do 26. januara.

Prijave se mogu podneti:

- elektronskom poštom na adresu: togracanica@gmail.com,
- lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice, ul Cara Lazara, Tržni
centar III sprat, 
- lično u Info centru Turističke organizacije Gračanice (prodavnica suvenira).

Obrazac prijave je dostupan i na sajtu TO Gračanice.

Obuku će voditi eksperti ugostiteljske struke, a dizajnirana je tako da zainteresovanim licima omogući da unaprede svoja znanja i veštine kroz rad u stvarnim uslovima.

Početak obuke je planiran za 1. februar 2022. (tačan termin će se precizirati po zaključenju oglasa, a na osnovu odziva i prikupljenih prijava).

"Posebno ohrabrujemo žene i pripadnike romske zajednice da se prijave", zaključuje se u saopštenju.

Кontakt telefon za detaljnije informacije: 038/748-267.Ostale vesti

Francuska i Nemačka pozivaju Kosovo i Srbiju na dijalog
Na dan kada je pre 59 godina uspostavljeno francusko-nemačko primirje i potpisan Jelisejski ugovor nakon što su zemlje tri puta ratovale, Nemačka i Francuska poručuju da status kvo za  Kosovo i Srbiju nije dobar. 
  • 21.01.2022
Upravni obor RTK razrešio generalnog direktora

Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na jučerašnjoj sednici jednoglasno, sa devet glasova, razrešio dužnosti dosadašnjeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija. Odbor RTK je na istoj sednici za v.d. generalnog direktora imenovao Škumbina Ahmetdžekaja, dugogodišnjeg urednika u tom mediju.

 

  • 20.01.2022
Karolina Zijadeh preuzima mesto šefice UNMIK-a
Karolina Zijadeh iz Libana će kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) zameniti Zahira Tanina, najavljeno je iz ove međunarodne misije na Kosovu.
  • 19.01.2022
Petković ambasadoru Francuske: Srbima na Kosovu zabranjeno glasanje
Šef Kancelarije za KiM dr Petar Petković je obavestio francuskog ambasadora u Beogradu Pjera Košara o odlukama kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Republike Srbije i nameri da se to ponovi 3. aprila, uz napomenu da se "takav prištinski scenario" sigurno neće dogoditi.
  • 18.01.2022
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
  • 17.01.2022
Petković: Kurti nastavlja sa kampanjom destabilizacije regiona
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će odluka kosovskog parlamenta da onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije u srpskim sredinama na Kosovu imati „nesagledive posledice“.
  • 15.01.2022