Vesti
Saopštenja

TO Gračanica organizuje besplatnu obuku kuvara

U sklopu projekta “Promocija i razvoj tradicionalne gastronomije u opštini Gračanica kao turistički proizvod”, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga u lokalnim ugostiteljskim objektima i pospešivanja mogućnosti zapošljavanja za mlade koji žive na teritoriji ove lokalne samouprave, TO Gračanice će organizovati besplatnu obuku kuvara, saopšteno je iz ove organizacije.
TO Gračanica organizuje besplatnu obuku kuvara
Ilustracija (Foto Pixabay)

Turistička organizacija Gračanice poziva sva zainteresovana lica i poslodavce (ugostitelje) sa teritorije ove opštine da se prijave za obuku iz oblasti gastronomije radi unapređenja znanja i veština za obavljanje poslova kuvara.

"Poziv je otvoren za sva nezaposlena lica i ugostitelje koji žele da poboljšaju kvalitet svojih usluga, kao i one koji žele da se profesionalno razvijaju radeći u ugostiteljskoj industriji", navodi se u saopštenju.

Prijava za obuku je moguća svakog radnog dana od 9.00 do 16.00 časova, a najkasnije do 26. januara.

Prijave se mogu podneti:

- elektronskom poštom na adresu: togracanica@gmail.com,
- lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice, ul Cara Lazara, Tržni
centar III sprat, 
- lično u Info centru Turističke organizacije Gračanice (prodavnica suvenira).

Obrazac prijave je dostupan i na sajtu TO Gračanice.

Obuku će voditi eksperti ugostiteljske struke, a dizajnirana je tako da zainteresovanim licima omogući da unaprede svoja znanja i veštine kroz rad u stvarnim uslovima.

Početak obuke je planiran za 1. februar 2022. (tačan termin će se precizirati po zaključenju oglasa, a na osnovu odziva i prikupljenih prijava).

"Posebno ohrabrujemo žene i pripadnike romske zajednice da se prijave", zaključuje se u saopštenju.

Кontakt telefon za detaljnije informacije: 038/748-267.Ostale vesti

Petković: EEAS da zauzme odlučniji stav
Saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) potpuno je promašeno, kao i niz prethodnih apela briselske administracije, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovarajući na apel EEAS-a da se dve strane suzdrže od zapaljivih izjava.
  • 14.08.2022
Princ Filip: Obnoviti istragu zločina u Goraždevcu
Princ Filip Karađorđević poručio je danas, na 19. godišnjicu zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, da je ovaj zločin velika sramota na obrazu međunarodne zajednice i da istragu treba obnoviti.
  • 13.08.2022
Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na
Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Kosova navelo je u saopštenju za javnost da se nastavlja informativna kampanja o opremanju registarskim tablicama "RKS".
  • 12.08.2022
’’Kulturno nasleđe pod neprekidnom pretnjom’’
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je povodom izjave kosovskog ministra kulture Hajrule Čekua da je prisustvo KFOR oko manastira Visoki Dečani "simbolično" i da Srbija zloupotrebljava pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo da su Dečani jedini spomenik u Evropi koji se (više od) 20 godina nalazi pod snažnom vojnom zaštitom.
  • 11.08.2022
Rakić i gradonačelnici severa Kosova sa komandantom KFOR-a
"Očuvanje mira i stabilnosti je naš primarni cilj, zbog toga KFOR mora ostatim garant da bezbednosna situacija na Kosovu neće eskalirati, usled neslaganja sa Prištinom i najava da će se posle 1. septembra nastaviti sa sprovođenjem odluke o preregistraciji vozila i izdavanjem ulazno izlaznih dokumemata“, navodi se u sapštenju za javnost sa sastanka ministra Gorana Rakića i gradonačelnika sa severa Kosova sa komandantom KFOR-a.
  • 11.08.2022
Petković sa Hilom o situaciji na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom koga je detaljno upoznao sa poslednjim akcijama Prištine i izrazio zabrinutost zbog sve češćih poziva na rat i sukobe, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 11.08.2022