Vesti
Saopštenja

Telegram podrške iz R. Srpske za meštane Goraždevca

Meštanima Goraždevca nakon niz incidenata koji su noćas pogodili ovo mesto stigao je telegram podrške iz Republike Srpske.
Telegram podrške iz R. Srpske za meštane Goraždevca
Goraždevac (Foto arhiva Radio Goraždevac)

“Dragi prijatelji sraman je noćašnji čin Albanaca i vandala koju su pucali po srpskim kućama i srušili spomenik srpskoj djeci koju su upravo oni ubili. Smeta im spomenik istine i srama u Goraždevcu jednom od najhrabrijih i postojanih srpskih sela na Kosovu i Metohiji”, navodi se u pismu predsednika Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorada Arlova.

Arlov poziva Euleks da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Oni su odgovorni za bezbednost srpskog naroda. Neka primora Prištinu da pronađe i kazni svoje Abance za ovaj gnusni čin.

Jer ovo je očiti, već po koji put pokušaj Albanaca da zastraše srpski narod na Kosovu i u Goraždevcu”, istakao je Arlov.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021