Vesti
Saopštenja

Telefonska linija za prijavu preterane sile policije

NVO Aktiv pokreće otvorenu telefonsku liniju za prijavu svake vrste preterane sile, brutalnog postupanja, maltretiranja ili bilo kog drugog neprimerenog ponašanja pripadnika policijskih snaga na severu Kosova, saopšteno je iz ove organizacije. 
Telefonska linija za prijavu preterane sile policije
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

NVO Aktiv saopštila je da ovim putem želi da ohrabri građane da prekinu talas tišine i prijave neprimereno policijsko ponašanje.

„Cilj je da zabeležimo slučajeve i da uputimo one koji su zvali da prijave slučajeve Policijskom inspektoratu Kosova kako bi se otvorila zvanična istraga i kako bi se vršio direktan nadzor nad brojnim slučajevima koji su poznati ali koji nisu zvanično prijavljeni Policijskom inspektoratu Kosova“, stoji u saopštenju.

Broj telefona na koji građani mogu prijaviti slučajeve je 064/310-6660.

Radnim danima od 08.00 – 16.00 službenik NVO Aktiv će biti na raspolaganju i zabeležiti detalje prijave i pružiti neophodne informacije o mehanizmima podnošenja prijave.

Nakon 16 časova i tokom vikenda telefonska linija će biti otvorena za prijem SMS poruka.

"Službenik NVO Aktiv će vam se javiti narednog radnog dana kako bi verifikovali slučaj i dobili više detalja".

Iz ove organizacije napominju da na ovaj način želi da posluži kao most između nezadovoljnih građana i nadležnih policijskih organa.

„Na ovaj način podstičemo građane da prijave incidente od strane pripadnika specijalne policije Kosova. Istovremeno NVO Aktiv ni na koji način nema nameru da zameni mandat zvaničnih institucija, već da u ovom institucionalnom vakuumu posluži kao incijalni kontakt građanima u nastojanju prijave takvih slučajeva”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima. Ostale vesti

Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022