Vesti
Saopštenja

Tačiju odobreno obraćanje u Skupštini

Na današnjem sastanku Predsedništva Skupštine razmotren je i odobren zahtev predsednika Кosova, Hašima Tačija, da se obrati Skupštini Кosova.
Tačiju odobreno obraćanje u Skupštini
Sa sednice Predsedništva Skupštine (Foto Skupština)

„Predsedništvo se složilo da će ovo obraćanje biti sprovedeno u martu, a datum će biti određen u koordinaciji sa Кancelarijom predsednika”, navodi se u saopštenju za medije.

Nakon nedavnog boravka u Vašingtonu predsednik Kosova je zatražio da se obrati poslanicima Skupštine Kosova. Taj njegov zahtev je odbila predsednica Skupštine Vjosa Osmana uz obrazloženje da je kosovski predsednik trebalo da takav zahtev pošalje nekoliko dana ranije i da će to pitaje razmatrati na prvom sastanku predsedništva.

Na današnjem sastanku je odobren Tačijev zahtev ali ne i datum obraćanja.

Na istom sastanku je potvrđeno da će danas biti održana vanredna sednica Skupštine na zahtev 42 poslanika opozicije o “ugroženosti diplomatskih odnosa sa SAD-om”.Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020