Vesti
Saopštenja

Tači zakazao konstitutivnu sednicu za 24. decembar

Predsednik Kosova Hašim Tači zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine za 24. decembar, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Tači zakazao konstitutivnu sednicu za 24. decembar
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

“Predsednik Kosova Hašim Tači je u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i uzimajući u obzir obaveštenje Centralne izborne komisije od 27. novembra, za overu konačnih rezultata prevremenih izbora za parlament Kosova, koje je Kancelarija predsednika primila 29. novembra, danas 11. decembra doneo odluku o sazivanju Prvog sastanka sedmog zakonodavnog tela Skupštine Kosova, koji će se održati 24. decembra“, navodi se u saopštenju.

Predsednik i Predsedništvo prethodnog saziva parlamenta, u skladu sa važećim zakonodavstvom na snazi, pripremaju nacrt dnevnog reda za konstitutivnu sednicu nove Skupštine Kosova.Ostale vesti

KFOR u zajedničkoj patroli sa Kosovskom policijom u Kamenici
Regionalna komanda Istok misije KFOR-a predvođene NATO-om izvršila zajedničku patrolu sa Policijom Kosova u opštini Kamenica, saopšteno je iz ove misije. 
  • 14.08.2020
Kancelarija za KiM: Ugrožen opstanak kulturne baštine
"Intenziviranjem putarskih radova u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani nije samo simbolično narušen mir pravoslavnih monaha, već je i fizički ugrožen opstanak tog bisera srpske i svetske kulturne baštine", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM dostavljenom medijima.
  • 14.08.2020
Đurić: Zaustavljenje vladike Teodosija bahati čin samovolje
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić reagovao je na zaustavljenje vladike Raško-prizrenskog Teodosija, istakvši da je to "bahati čin samovolje kojim se vređa čitav srpski narod i Srpska pravoslavna crkva, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik Prištine", navodi se u saopštenju Đurića.
  • 14.08.2020
Đurić sa ambasadorom Indije u Beogradu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem.
  • 13.08.2020
KFOR i Kosovska policija o osiguravanju bezbednosti
Regionalna komanda Kfora Istok počela je danas sa planiranjem izvođenja zajedničkih operativnih aktivnosti sa graničnom  policijom Kosova na području Kamenice, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 13.08.2020
Rakić i Popović o unapređenju saradnje
Ministar lokalne samouprave i predsednik Srpske liste Goran Rakić sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj pandemiji koronavirusa, navodi se u saopštenju MLS-a.
  • 12.08.2020