Vesti
Saopštenja

Tači zakazao konstitutivnu sednicu za 24. decembar

Predsednik Kosova Hašim Tači zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine za 24. decembar, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Tači zakazao konstitutivnu sednicu za 24. decembar
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

“Predsednik Kosova Hašim Tači je u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i uzimajući u obzir obaveštenje Centralne izborne komisije od 27. novembra, za overu konačnih rezultata prevremenih izbora za parlament Kosova, koje je Kancelarija predsednika primila 29. novembra, danas 11. decembra doneo odluku o sazivanju Prvog sastanka sedmog zakonodavnog tela Skupštine Kosova, koji će se održati 24. decembra“, navodi se u saopštenju.

Predsednik i Predsedništvo prethodnog saziva parlamenta, u skladu sa važećim zakonodavstvom na snazi, pripremaju nacrt dnevnog reda za konstitutivnu sednicu nove Skupštine Kosova.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021