Vesti
Saopštenja

Tači: Uskoro odluka o raspisivanju izbora

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da će u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima i današnjom odlukom Skupštine, uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.
Tači: Uskoro odluka o raspisivanju izbora
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Tači je dodao da raspuštanje Skupštine ubrzava korake organizovanja prevremenih parlamentarnih izbora, nakon ostavke kosovskog premijera i u odsustvu spremnosti parlamentarnih političkih partija da stvore novu vladu.

"U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa današnjom odlukom Skupštine, ubrzo ću doneti odluku o donošenju dekreta o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu. Sada je u interesu građana Kosova, da nakon demokratskog izbornog procesa imamo, što pre funkcionalnu i odgovornu vladu, koja će prevazići izazove koji nas očekuju kao državu i društvo", rekao je on.

Istakao je da izbori moraju biti dobro i profesionalno organizovani kako bi se obezbedio fer i demokratski proces, koji omogućava potpuno praćenje međunarodnih i domaćih organizacija.

"Nezavisno od raspuštanja Skupštine, Kosovo i dalje ima funkcionalne i stabilne institucije, što garantuje nastavak rada institucija radi zadovoljenja potreba građana Kosova", rekao je Tači.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020