Tači: Uskoro odluka o raspisivanju izbora

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da će u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima i današnjom odlukom Skupštine, uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Tači je dodao da raspuštanje Skupštine ubrzava korake organizovanja prevremenih parlamentarnih izbora, nakon ostavke kosovskog premijera i u odsustvu spremnosti parlamentarnih političkih partija da stvore novu vladu.

"U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa današnjom odlukom Skupštine, ubrzo ću doneti odluku o donošenju dekreta o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu. Sada je u interesu građana Kosova, da nakon demokratskog izbornog procesa imamo, što pre funkcionalnu i odgovornu vladu, koja će prevazići izazove koji nas očekuju kao državu i društvo", rekao je on.

Istakao je da izbori moraju biti dobro i profesionalno organizovani kako bi se obezbedio fer i demokratski proces, koji omogućava potpuno praćenje međunarodnih i domaćih organizacija.

"Nezavisno od raspuštanja Skupštine, Kosovo i dalje ima funkcionalne i stabilne institucije, što garantuje nastavak rada institucija radi zadovoljenja potreba građana Kosova", rekao je Tači.

Ostale vesti

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane