Tači: Uskoro odluka o raspisivanju izbora

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da će u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima i današnjom odlukom Skupštine, uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Tači je dodao da raspuštanje Skupštine ubrzava korake organizovanja prevremenih parlamentarnih izbora, nakon ostavke kosovskog premijera i u odsustvu spremnosti parlamentarnih političkih partija da stvore novu vladu.

"U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa današnjom odlukom Skupštine, ubrzo ću doneti odluku o donošenju dekreta o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu. Sada je u interesu građana Kosova, da nakon demokratskog izbornog procesa imamo, što pre funkcionalnu i odgovornu vladu, koja će prevazići izazove koji nas očekuju kao državu i društvo", rekao je on.

Istakao je da izbori moraju biti dobro i profesionalno organizovani kako bi se obezbedio fer i demokratski proces, koji omogućava potpuno praćenje međunarodnih i domaćih organizacija.

"Nezavisno od raspuštanja Skupštine, Kosovo i dalje ima funkcionalne i stabilne institucije, što garantuje nastavak rada institucija radi zadovoljenja potreba građana Kosova", rekao je Tači.

Ostale vesti

 • Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić doputovala je u Berlin gde će danas i sutra imati niz sastanaka u Bundestagu, Ministarstvu spoljnih poslova i Кancelariji kancelarke Angele Merkel, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Kosovski predsednik Hašim Tači, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, rekao je da je Kosovo voljno i spremno za mirovni sporazum sa Srbijom, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

 • Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  "Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

 • Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Predsednik Kosova Hašim Tači večeras će učestvovati na večeri koju organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron, na početku Pariskog mirovnog foruma, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane