Vesti
Saopštenja

Tači: Učlanjenje u EU zavisi od našeg rada

Kosovski predsednik Hašim Tači danas se u Sofiji sastao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim. Teme razgovora su bile "produbljivanje bilateralne saradnje između dveju zemalja, ali i jačanje evropske perspektive Kosova i celog regiona".
Tači: Učlanjenje u EU zavisi od našeg rada
Hašim Tači i Bojko Borisov (Foto Predsedništvo)

Kako se navodi u saopštenju, dvojica lidera su se složila da je Strategija EU o proširenju za države Zapadnog Balkana, realna mogućnost koja treba da se iskoristi od strane svih država koje teže da se učlane.

"Svesni smo da će brzina učlanjenja država Zapadnog Balkana zavisiti od sposobnosti, kvaliteta i ostvarivanja reformi od strane država koje teže učlanjenju, ali iznad svega od sposobnosti prevazilaženja međudržavnih problema", istakao je Tači nakon sastanka.

Tači je ponovio da "Kosovo ostaje posvećeno postizanju zakonski obavezujućeg sporazuma sa Srbijom, koji podrazumeva potpunu normalizaciju međudržavnih odnosa".

Premijer Bugarske Bojko Borisov je istakao da će nastaviti da podržava Kosovo na putu ka EU.

"Učlanjenje svih država Zapadnog Balkana u EU donosi stabilnost, saradnju i blagostanje svima", kazao je Borisov.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020