Vesti
Saopštenja

Tači: Učlanjenje u EU zavisi od našeg rada

Kosovski predsednik Hašim Tači danas se u Sofiji sastao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim. Teme razgovora su bile "produbljivanje bilateralne saradnje između dveju zemalja, ali i jačanje evropske perspektive Kosova i celog regiona".
Tači: Učlanjenje u EU zavisi od našeg rada
Hašim Tači i Bojko Borisov (Foto Predsedništvo)

Kako se navodi u saopštenju, dvojica lidera su se složila da je Strategija EU o proširenju za države Zapadnog Balkana, realna mogućnost koja treba da se iskoristi od strane svih država koje teže da se učlane.

"Svesni smo da će brzina učlanjenja država Zapadnog Balkana zavisiti od sposobnosti, kvaliteta i ostvarivanja reformi od strane država koje teže učlanjenju, ali iznad svega od sposobnosti prevazilaženja međudržavnih problema", istakao je Tači nakon sastanka.

Tači je ponovio da "Kosovo ostaje posvećeno postizanju zakonski obavezujućeg sporazuma sa Srbijom, koji podrazumeva potpunu normalizaciju međudržavnih odnosa".

Premijer Bugarske Bojko Borisov je istakao da će nastaviti da podržava Kosovo na putu ka EU.

"Učlanjenje svih država Zapadnog Balkana u EU donosi stabilnost, saradnju i blagostanje svima", kazao je Borisov.



Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021