Vesti
Saopštenja

Tači u Luksemburgu traži podršku

Prvi potpredsednik Vlade Kosova Hašim Tači je od Žana Aselborna zatražio podršku za SSP, za ubrzanje procedure za liberalizaciju viznog režima i prijem u Savet Evrope i UNESCO.
Tači u Luksemburgu traži podršku
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Ministar inostranih poslova Kosova Tači, sastao se sa zamenikom premijera i ministrom inostranih poslova i evropskih pitanja, ujedno ministrom za imigraciju i azil u Vladi Luksemburga Žanom Aselbornom.

Tači se zameniku premijera Luksemburga Aselbornu zahvalio na podršci i na ličnom angažmanu u pogledu konsolidacije Kosova na unutrašnjem i spoljnom planu.

“Nastavljamo sa produbljivanjem saradnje sa susednim zemljama i kosovska država nastavlja da dokazuje konstruktivnost u dijalogu sa Srbijom u Briselu. Kosovo i Luksemburg imaku dobru saradnju i u pogledu sprečavanja ilegalne imigracije. Vlada Kosova je uspešno sprečila ilegalnu imigraciju i zatvara puteve trgovine ljudima”, rekao je Tači.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020