Vesti
Saopštenja

Tači u Luksemburgu traži podršku

Prvi potpredsednik Vlade Kosova Hašim Tači je od Žana Aselborna zatražio podršku za SSP, za ubrzanje procedure za liberalizaciju viznog režima i prijem u Savet Evrope i UNESCO.
Tači u Luksemburgu traži podršku
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Ministar inostranih poslova Kosova Tači, sastao se sa zamenikom premijera i ministrom inostranih poslova i evropskih pitanja, ujedno ministrom za imigraciju i azil u Vladi Luksemburga Žanom Aselbornom.

Tači se zameniku premijera Luksemburga Aselbornu zahvalio na podršci i na ličnom angažmanu u pogledu konsolidacije Kosova na unutrašnjem i spoljnom planu.

“Nastavljamo sa produbljivanjem saradnje sa susednim zemljama i kosovska država nastavlja da dokazuje konstruktivnost u dijalogu sa Srbijom u Briselu. Kosovo i Luksemburg imaku dobru saradnju i u pogledu sprečavanja ilegalne imigracije. Vlada Kosova je uspešno sprečila ilegalnu imigraciju i zatvara puteve trgovine ljudima”, rekao je Tači.Ostale vesti

Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021
Patrijarh Porfirije čestitao Novaku na pobedi
Čestitku povodom još jednog velikog uspeha tenisera Novaka Đokovića upito je patrijarh srpski g. Porfirije.
  • 21.02.2021