Vesti
Saopštenja

Tači: Treba da budemo disciplinovaniji

Predsednik Kosova Hašim Tači posetio Studentski dom u Prištini koji je pretvoren u karantin za građane koji su doputovali iz inostranstva i koji se zbog toga nalaze u izolaciji.
Tači: Treba da budemo disciplinovaniji
Tači tokom posete karantina (Foto Predsedništvo)

Tokom obilaska karantina, Tači je rekao da mu je drago što vidi su „državni kapacitete koji su stavljeni u službu suočavanja sa virusom COVID-19“.

„Studentski dom je postao karantin za pridošle iz drugih zemalja zbog dobrobiti onih koji se vraćaju, zbog dobrobiti njihovih porodica i zbog dobrobiti čitavog našeg društva. Naravno da uvek treba da budemo disciplinovaniji. I nadležni iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje, ali i oni iz Centra za porodičnu medicinu ovde rade veoma dobar posao“, rekao je Tači.

Kosovski predsednik je poručio da "najveće zlo" tokom pandemije koronavirusom može da se spreči ukoliko građani ostanu kod kuće.

„Ostanite kod kuće, bez panike, bez straha“, poruka je Tačija.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020