Vesti
Saopštenja

Tači: Strašan napad na Istanbul

Nakon noćašnjeg terorističkog napada u Istanbulu u kojem je život izgubilo 39 ljudi, Hašim Tači je uputio saučešće turskom kolegi Erdoganu.
Tači: Strašan napad na Istanbul
Foto Washington Post

U telegramu saučešća turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, kosovski predsednik Hašim Tači je istakao da je „ovaj teroristički napad pogodio sve gradove slobodnog sveta“.

„Teroristički akt u Istanbulu je još jedan motiv više u našoj odlučnosti da se beskompromisno borimo protiv ove pretnje za sve nas. Strašan napad u noći smene godina u Istanbulu je napad protiv celog sveta“.

Tači je naglasio da teroristi ne žele ni mir, red i spokoj, već da unište svet, živote ljudi i njihov način življenja.

Istakao je da se kosovski narod solidariše sa bolom porodica žrtava i turskim narodom.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020