Tači se sastao sa čelnicima bezbednosnih i pravnih institucija

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se danas sa čelnicima bezbednosnih i pravnih institucija sa kojima je razgovarao o stanju bezbednosti uoči vanrednih parlamentarnih izbora koji se sutra održavaju na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Hašim Tači se sastao sa direktorom policije Rašitom Ćaljajem, glavnim državnim tužiocem Aleksandrom Ljumezijem i direktorom Kosovske obaveštajne agencije Špendom Madžunijem.

Tači je na sastanku rekao da je Kosovo izgradilo “tradiciju slobodnih i demokratskih izbora” i ocenio je dosadašnji proces kao dobar i bez incidenata koji bi ugrozili izborni process.

“Siguran sam da će i ovi izbori biti slobodni i demokratski”, rekao je Tači, i dodao da će
i ovi izbori ispunti najviše standarde.

U saopštenju se navodi da je Direktor Ćaljaj obavestio Tačija da je “Policija Kosova u stanju pripravnosti i da je u potpunoj koordinaciji sa ostalim institucijama, kako bi garantovali potpunu bezbednost na dan izbora, uz posebu pažnju u glasačkim centrima”.

Glavni tužilac Ljumezi obavestio je da će “tužioci biti u stanju pripravnosti u svakom regionalnom centru na celom Kosovu”, i biće koordinisani sa svim institucijama kako bi se odmah reagovalo, ukoliko za to bude bilo potrebe.

Direktor OAK-a Madžuni je obavestio da Agencija nastavlja da prati stanje i da “procenjuje pretnje za sigurnost”.

Rukovodioci bezbednosnih i pravnih institucija su formirali Centar za zajedničku koordinaciju kako bi se “ubrzala razmena informacija, kako bi se koordinirali postupci i kako bi se na vreme reagovalo u svakoj situaciji”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane