Tači sa predstavnicima "Toyote"

Predsednik Kosova Hašim Tači se, drugog dana posete Japanu, sastao sa predstavnicima automobilske kompanije „Toyota“, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto: ZPRK)

Na sastanku sa zamenikom izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai i menadžmentom fabrike za proizvodnju u "Toyota City-ju",Tači je zatražio od njih da razmotre mogućnost proširenja tržišta na Kosovo, a preko njega i na zemlje Zapadnog Balkana i Evrope.

„Bila je to izuzetna mogućnost da razgovaramo o mogućnosti proširenja tržišta "Toyote" na Kosovu. Mi smo sigurna zemlja za investicije, sa evropskim zakonima i talentovanom radnom snagom. Nakon ove posete održaćemo i druge sastanke kako bismo produbili ovu saradnju“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju na ovom sastanku je pozdravljena ideja o Japanskom biznis centru na Kosovu.

S druge strane, zamenik izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai pozdravio je ideju o razmatranju mogućnosti saradnje sa Kosovom.

On je istakao da na samom početku mora da se poveća broj korisnika.

„Zato je prva misija i zahtev za kosovski narod da voze što više Toyota“, dodao je on.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane