Saopštenja
Saopštenja

Tači sa predstavnicima "Toyote"

Predsednik Kosova Hašim Tači se, drugog dana posete Japanu, sastao sa predstavnicima automobilske kompanije „Toyota“, navodi se u saopštenju.
Tači sa predstavnicima
Sa sastanka (Foto: ZPRK)

Na sastanku sa zamenikom izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai i menadžmentom fabrike za proizvodnju u "Toyota City-ju",Tači je zatražio od njih da razmotre mogućnost proširenja tržišta na Kosovo, a preko njega i na zemlje Zapadnog Balkana i Evrope.

„Bila je to izuzetna mogućnost da razgovaramo o mogućnosti proširenja tržišta "Toyote" na Kosovu. Mi smo sigurna zemlja za investicije, sa evropskim zakonima i talentovanom radnom snagom. Nakon ove posete održaćemo i druge sastanke kako bismo produbili ovu saradnju“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju na ovom sastanku je pozdravljena ideja o Japanskom biznis centru na Kosovu.

S druge strane, zamenik izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai pozdravio je ideju o razmatranju mogućnosti saradnje sa Kosovom.

On je istakao da na samom početku mora da se poveća broj korisnika.

„Zato je prva misija i zahtev za kosovski narod da voze što više Toyota“, dodao je on.Ostale vesti

Hašim Tači otputovao u SAD
Kosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američke uprave, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
  • 23.02.2020
Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima
Ministarka administracije i lokalne samouprave (MALS) Emilija Redžepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju“.
  • 21.02.2020
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
  • 19.02.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je smrt dvanaest i ranjavanje 43 ljudi u Livadicama bilo "vrhunac stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".
  • 16.02.2020
Makron u čestitki Tačiju pozvao i na ukidanje taksi

Povodom 12. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova, francuski predsednik Emanuel Makron uputio je čestitku kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 15.02.2020
Tramp čestitao Tačiju 12. godišnjicu nezavisnosti Kosova
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je telegram čestitke od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa povodom 12. godišnjice nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
  • 14.02.2020