Vesti
Saopštenja

Tači sa novim ambasadorom Švajcarske na Kosovu

Predsednik Kosovo Hašim Tači primio je danas akreditive novog ambasadora Švajcarske Konfederacije na Kosovu Tomasa Kolija.
Tači sa novim ambasadorom Švajcarske na Kosovu
Tomas Koli i Hašim Tači (Foto ZPRK)

U saopštenju kabineta predsednika dostavljenom medijima, ističe se da je Tači izrazio zahvalnost na podršci koju je Švajcarska pružala kosovskom narodu.

„Zahvalni smo na podršci koja nam je pružana u prošlosti, ali i na podršci koju Švajcarka Konfederacija pruža kosovskoj državi i danas“.

Tokom sastanka Koli je poručio da je srećan zbog nove dužnosti i dodao da će se angažovati na daljem unapređenju odnosa između Švajcarske i Kosova, napominje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020