Vesti
Saopštenja

Tači sa generalom Ramom o koronavirusu

Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je danas sa komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga, generalom Rahmanom Ramom o spremnosti KBS-a da pomogne u rešavanju problema koji su izazvani širenjem virusa korona, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.
Tači sa generalom Ramom o koronavirusu
Rahman Rama i Hašim Tači (Foto ZPRK)

Tači je od KBS zatražio da se "mobilišu, da podignu na maksimum nivo spremnosti i da pomognu u sprečavanju, suočavanju i prevazilaženju krize izazvanoj korona virusom, navodi se u saopštenju iz kabineta kosovskog predsednika", ističe se u saopštenju.

General Rama je tokom sastanka napomenuo da je KBS spreman i da ima kapacitet da se suoči sa bilo kojim izazovima, kako svojim medicinskim kapacitetima, tako i logističkim.

"Kosovske bezbednosne snage su spremne da deluju bilo kad, u bilo kom delu Kosova", rekao je general Rama.Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020