Vesti
Saopštenja

Tači sa generalom Ramom o koronavirusu

Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je danas sa komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga, generalom Rahmanom Ramom o spremnosti KBS-a da pomogne u rešavanju problema koji su izazvani širenjem virusa korona, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.
Tači sa generalom Ramom o koronavirusu
Rahman Rama i Hašim Tači (Foto ZPRK)

Tači je od KBS zatražio da se "mobilišu, da podignu na maksimum nivo spremnosti i da pomognu u sprečavanju, suočavanju i prevazilaženju krize izazvanoj korona virusom, navodi se u saopštenju iz kabineta kosovskog predsednika", ističe se u saopštenju.

General Rama je tokom sastanka napomenuo da je KBS spreman i da ima kapacitet da se suoči sa bilo kojim izazovima, kako svojim medicinskim kapacitetima, tako i logističkim.

"Kosovske bezbednosne snage su spremne da deluju bilo kad, u bilo kom delu Kosova", rekao je general Rama.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021