Vesti
Saopštenja

Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Hašim Tači sa ambasadorima Kvinte i EU (Foto Predsedništvo Kosova)

Sastanku su prisustvovali ambasador SAD Filip Kosnet, ambasador Velike Britanije Nikolas Abot, ambasador Nemačke Kristijan Held, ambasadorka Francuske Mari-Kristin Butel, ambasador Italije Nikola Orlando i šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova.

Tači je tokom sastanka istakao da će „nakon razrešenja vlade Aljbina Kurtija od strane Skupštine Kosova, 25. marta preduzeti korake u skladu sa Ustavom Kosova, kosovskim zakonima i dužnostima predsednika“.

On je dodao da će tokom ove nedelje imati konsultacije sa svim parlamentarnim partijama, kako bi „dobio sugestije i njihove savete koji put da prati“.

U saopštenju iz njegovog kabineta se napominje da će se Tači, kao predsednik Kosova, „opredeliti za najbolju opciju za izlaz iz situacije nastale nakon razrešenja Vlade Kosova“.

„Kosovu je potrebna vlada koja će doneti stabilnost, veće političko i građansko jedinstvo, koja će biti sveobuhvatna i sa jasnom evro-atlantskom orijentacijom“, zaključuje se u dokumentu dostavljenom medijima.

 Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020