Vesti
Saopštenja

“Tači prinuđen da glumi mirotvorca“

Hašim Tači je prinuđen da glumi mirotvorca kako bi se spasio od odgovornosti za otmice, ubistva i trgovinu organima, saopštilo je Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na KiM.
“Tači prinuđen da glumi mirotvorca“
Hašim Tači u Velikoj Hoči (Foto Predsedništvo Kosova)

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji je ovo saopštilo reagujući na jučerašnju posetu predsednika Kosova Hašima Tačija Velikoj Hoči i Suvoj Reci, gde je položio vence na spomen obeležja ubijenim i kidnapovanim Srbima.

“Dokazani predratni, ratni i posleratni zločinac Hašim Tači prinuđen je da glumi narodnog mirotvorca ciljano da se spasi od odgovornosti za otmice, ubistva i trgovinu ljudskim organima Srba. Biće pogubno po pravdu da ne bude optužen i osuđen u međunardnom Specijalnom sudu u Hagu po komandnoj odgovornosti po istom zakonu po kome su srpski generali osuđeni zbog navodnih zločina nad Albancima u Haškom tribunalu“, piše u saopštenju.Ostale vesti

Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023
Petković: Bežeći od ZSO, Kurti se upliće u sopstvene laži

"Kurti koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima", naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

  • 23.03.2023
Kancelarija za KiM: Organizovan boravak na Tari za 50 đaka

Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština i iz opštine Istok. Putovanje se realizuje u periodu od 20-27 marta.

  • 23.03.2023
Petković: Kurti uzalud pokušava da pobegne od formiranja ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Meothiju Petar Petković saopštio je da Aljbin Кurti "uzalud" pokušava da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština skrivajući se iza nekih termina koje ni sam ne razume, jer preuzete obaveze Prištine i ranije postignuti sporazumi moraju da se sprovedu i tu dileme nema", reagujući tako na izjavu kosovskog premijera da se reč "zajednica" ne može poistovetiti sa opštinom, niti sa rečju "udruženje".

  • 22.03.2023
Napao policajca na Jarinju i pobegao u nepoznatom pravcu
Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj „napad na službeno lice“, koji se dogodio juče na prelazu Jarinje.
  • 22.03.2023