Vesti
Saopštenja

Tači poziva građane da glasaju

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvavo je sve građane, bez obzira na njihovu političku opredeljenost, da izađu u nedelju 22. oktobra, na lokalne izbore i iskoriste svoje demokratsko pravo.
Tači poziva građane da glasaju
Hašim Tači (Foto Vlada Kosova)

Tači je poručio da masovni izlazak na izbore znači definisanje rada lokalnih samuprava u naredne četiri godine, te da ovu prilikutreba da iskoristi svaki građanin.

"Treba da postanemo deo odlučivanja, lokalne samouprave, poboljšanja blagostanja i infrastrukture naših gradova i sela.Ovo možete uraditi samo ukoliko u nedelju izađete da glasate, postajući tako deo slobodnog, fer i demokratskog procesa", navodi se u Tačijevoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kosovske institucije su izvršile sve pripreme kako bi izborni proces u nedelju protekao u demokratskoj atmosferi, naveo je Tači.

"Pozivam sve političke partije, bezbednosne institucije, institucije pravde, međunarodne pratioce i medije da podrže tok ovih izbora. Ni na ovim izborima ne treba da dozvolimo nijednu zloupotrebu glasa ili povredu izbornog procesa, koji treba da bude u skladu sa demokratskim standardima", istakao je kosovski predsednik.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021