Vesti
Saopštenja

Tači poziva građane da glasaju

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvavo je sve građane, bez obzira na njihovu političku opredeljenost, da izađu u nedelju 22. oktobra, na lokalne izbore i iskoriste svoje demokratsko pravo.
Tači poziva građane da glasaju
Hašim Tači (Foto Vlada Kosova)

Tači je poručio da masovni izlazak na izbore znači definisanje rada lokalnih samuprava u naredne četiri godine, te da ovu prilikutreba da iskoristi svaki građanin.

"Treba da postanemo deo odlučivanja, lokalne samouprave, poboljšanja blagostanja i infrastrukture naših gradova i sela.Ovo možete uraditi samo ukoliko u nedelju izađete da glasate, postajući tako deo slobodnog, fer i demokratskog procesa", navodi se u Tačijevoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kosovske institucije su izvršile sve pripreme kako bi izborni proces u nedelju protekao u demokratskoj atmosferi, naveo je Tači.

"Pozivam sve političke partije, bezbednosne institucije, institucije pravde, međunarodne pratioce i medije da podrže tok ovih izbora. Ni na ovim izborima ne treba da dozvolimo nijednu zloupotrebu glasa ili povredu izbornog procesa, koji treba da bude u skladu sa demokratskim standardima", istakao je kosovski predsednik.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020