Vesti
Saopštenja

Tači: Pitanje nestalih rešavati u Briselu

Pitanje nestalih lica treba rešavati u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa u Briselu, kazao je Hašim Tači na sastanku sa predstavnicima porodica nestalih Srba na Kosovu.
Tači: Pitanje nestalih rešavati u Briselu
Sa sastanka (Foto Predsedništvo Kosova)

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa predstavnicima porodica nestalih Srba na Kosovu.

Kosovski predsednik je tom prilikom poručio da se pitanje nestalih treba rešiti što pre.

“Sudbina svih nestalih, bez etničke razlike, treba da se obelodani što pre. Ovo je i preduslov za pravdu i za iskreno pomirenje među narodima“, rekao je Tači.

Tači i predstavnici porodica nestalih Srba na Kosovu složili su se da pitanje nestalih lica treba da bude jedna od glavnih tema i u dijalogu koji se vodi u Briselu.

“Ovo pitanje treba otvoriti i u Briselu, u dijalogu između Kosova i Srbije, na svim instancama, u svim institucijama, kako bi se ublažili bol i patnja“, zaključio je Tači.Ostale vesti

Đurić: Zaustavljenje vladike Teodosija bahati čin samovolje
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić reagovao je na zaustavljenje vladike Raško-prizrenskog Teodosija, istakvši da je to "bahati čin samovolje kojim se vređa čitav srpski narod i Srpska pravoslavna crkva, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik Prištine", navodi se u saopštenju Đurića.
  • 14.08.2020
Đurić sa ambasadorom Indije u Beogradu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem.
  • 13.08.2020
KFOR i Kosovska policija o osiguravanju bezbednosti
Regionalna komanda Kfora Istok počela je danas sa planiranjem izvođenja zajedničkih operativnih aktivnosti sa graničnom  policijom Kosova na području Kamenice, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 13.08.2020
Rakić i Popović o unapređenju saradnje
Ministar lokalne samouprave i predsednik Srpske liste Goran Rakić sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj pandemiji koronavirusa, navodi se u saopštenju MLS-a.
  • 12.08.2020
Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020