Vesti
Saopštenja

Tači: Pitanje nestalih rešavati u Briselu

Pitanje nestalih lica treba rešavati u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa u Briselu, kazao je Hašim Tači na sastanku sa predstavnicima porodica nestalih Srba na Kosovu.
Tači: Pitanje nestalih rešavati u Briselu
Sa sastanka (Foto Predsedništvo Kosova)

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa predstavnicima porodica nestalih Srba na Kosovu.

Kosovski predsednik je tom prilikom poručio da se pitanje nestalih treba rešiti što pre.

“Sudbina svih nestalih, bez etničke razlike, treba da se obelodani što pre. Ovo je i preduslov za pravdu i za iskreno pomirenje među narodima“, rekao je Tači.

Tači i predstavnici porodica nestalih Srba na Kosovu složili su se da pitanje nestalih lica treba da bude jedna od glavnih tema i u dijalogu koji se vodi u Briselu.

“Ovo pitanje treba otvoriti i u Briselu, u dijalogu između Kosova i Srbije, na svim instancama, u svim institucijama, kako bi se ublažili bol i patnja“, zaključio je Tači.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021