Vesti
Saopštenja

Tači: Pitanje nestalih rešavati u Briselu

Pitanje nestalih lica treba rešavati u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa u Briselu, kazao je Hašim Tači na sastanku sa predstavnicima porodica nestalih Srba na Kosovu.
Tači: Pitanje nestalih rešavati u Briselu
Sa sastanka (Foto Predsedništvo Kosova)

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa predstavnicima porodica nestalih Srba na Kosovu.

Kosovski predsednik je tom prilikom poručio da se pitanje nestalih treba rešiti što pre.

“Sudbina svih nestalih, bez etničke razlike, treba da se obelodani što pre. Ovo je i preduslov za pravdu i za iskreno pomirenje među narodima“, rekao je Tači.

Tači i predstavnici porodica nestalih Srba na Kosovu složili su se da pitanje nestalih lica treba da bude jedna od glavnih tema i u dijalogu koji se vodi u Briselu.

“Ovo pitanje treba otvoriti i u Briselu, u dijalogu između Kosova i Srbije, na svim instancama, u svim institucijama, kako bi se ublažili bol i patnja“, zaključio je Tači.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020