Vesti
Saopštenja

Tači: Pitanje nestalih biće prioritet u Briselu

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas da se očekuje da dijalog između Kosova i Srbije dobije veći kvalitet i dodatnu dinamiku, a u okviru njega će se obuhvatiti i pitanje nestalih.
Tači: Pitanje nestalih biće prioritet u Briselu
Tači sa predstavnicima udruženja nestalih lica (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je ovo rekao na sastanku sa predstavnicima udruženja porodica nestalih lica iz albanske i srpske zajednice, Bajramom Ćerkinijem i Miloradom Trifunovićem.

„Predsednik Kosova Hašim Tači istakao je se očekuje da dijalog između Kosova i Srbije dobije veći kvalitet i dodatnu dinamiku, a u okviru njega će se obuhvatiti i pitanje nestalih“, navodi se u saopštenju predsednoštva.

Dodaje se da su predstavnici udruženja porodica nestalih lica iz albanske i srpske zajednice, Bajram Ćerkini i Milorad Trifunović obavestili kosovskog predsednika o Izvornom centru za nestala lica i o uspehu udruženja u promovisanju dijaloga i saradnji među porodicama nestalih lica svih etničkih pripadnosti.

„Tači je rekao da je pitanje nestalih lica uvek u agendi institucija i garantovao je da će državne institucije Kosova tvrdoglavo tražiti da bude konkretnih rezultata u rasvetljavanju sudbine svih nestalih lica“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021