Vesti
Saopštenja

Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno

Predsednik Kosova Hašim Tači je posetio Univerzitetsko-klinički centar Kosova, gde je izrazio zahvalnost lekarima, sestrama, tehničarima i svim zdravstvenim radnicima na njihovoj žrtvi i nesebičnom angažovanju kako bi se što lakše i što bolje prevazišla situacija nastala zbog virusa COVID-19, navodi se u saopštenju. 
Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno
Hašim Tači u poseti UKCK (Foto ZPRK)

„Poštovao sam protokol zdravstvenih institucija i ograničio sam kretanje. Zdravlje građana je u rukama lekara, stručnjaka, klinika u sastavu UKCK-a, Instituta za javno zdravlje i u njih imam potpuno poverenje. I danas sam se uverio da je medicinsko osoblje, svojim kapacitetima i profesionalnošću, model za region“, poručio je Tači.

U saopštenju se napominje da je kosovski predsednik pozvao građane na maksimalnu pažnju, međusobnu solidarnost, smirenost i suzdržanost.

"Zajedno ćemo prevazići ovu situaciju. Slušajte i poštujte preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Ostajanjem kod kuće čuvate sebe, porodicu i društvo. Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima iz Tačijeve kancelarije.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021