Vesti
Saopštenja

Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno

Predsednik Kosova Hašim Tači je posetio Univerzitetsko-klinički centar Kosova, gde je izrazio zahvalnost lekarima, sestrama, tehničarima i svim zdravstvenim radnicima na njihovoj žrtvi i nesebičnom angažovanju kako bi se što lakše i što bolje prevazišla situacija nastala zbog virusa COVID-19, navodi se u saopštenju. 
Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno
Hašim Tači u poseti UKCK (Foto ZPRK)

„Poštovao sam protokol zdravstvenih institucija i ograničio sam kretanje. Zdravlje građana je u rukama lekara, stručnjaka, klinika u sastavu UKCK-a, Instituta za javno zdravlje i u njih imam potpuno poverenje. I danas sam se uverio da je medicinsko osoblje, svojim kapacitetima i profesionalnošću, model za region“, poručio je Tači.

U saopštenju se napominje da je kosovski predsednik pozvao građane na maksimalnu pažnju, međusobnu solidarnost, smirenost i suzdržanost.

"Zajedno ćemo prevazići ovu situaciju. Slušajte i poštujte preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Ostajanjem kod kuće čuvate sebe, porodicu i društvo. Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima iz Tačijeve kancelarije.Ostale vesti

Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020
Opština Severna Mitrovica pomogla KBC u gradu na Ibru
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić posetio je KBC Kosovska Mitrovica, Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje i tom prilikom uručio neophodni materijal zdravstvenim radnicima.
  • 03.04.2020
“Empirika”: Vratiti RTV Mir u kablovski sistem
Uprkos brojnim apelima i saopštenjima medijskih udruženja upućenih široj javnosti, nadležnim isntitucijama, uključujući i međunarodnu zajednicu, do danas nije bilo adekvatnog odogovora relevantnih institucija, kao ni lokalnih kablovskih operatera, a kojim bi se omogućio nastavak emitovanja programa RTV Mir iz Leposavića.
  • 03.04.2020