Vesti
Saopštenja

Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno

Predsednik Kosova Hašim Tači je posetio Univerzitetsko-klinički centar Kosova, gde je izrazio zahvalnost lekarima, sestrama, tehničarima i svim zdravstvenim radnicima na njihovoj žrtvi i nesebičnom angažovanju kako bi se što lakše i što bolje prevazišla situacija nastala zbog virusa COVID-19, navodi se u saopštenju. 
Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno
Hašim Tači u poseti UKCK (Foto ZPRK)

„Poštovao sam protokol zdravstvenih institucija i ograničio sam kretanje. Zdravlje građana je u rukama lekara, stručnjaka, klinika u sastavu UKCK-a, Instituta za javno zdravlje i u njih imam potpuno poverenje. I danas sam se uverio da je medicinsko osoblje, svojim kapacitetima i profesionalnošću, model za region“, poručio je Tači.

U saopštenju se napominje da je kosovski predsednik pozvao građane na maksimalnu pažnju, međusobnu solidarnost, smirenost i suzdržanost.

"Zajedno ćemo prevazići ovu situaciju. Slušajte i poštujte preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Ostajanjem kod kuće čuvate sebe, porodicu i društvo. Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima iz Tačijeve kancelarije.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020