Vesti
Saopštenja

Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno

Predsednik Kosova Hašim Tači je posetio Univerzitetsko-klinički centar Kosova, gde je izrazio zahvalnost lekarima, sestrama, tehničarima i svim zdravstvenim radnicima na njihovoj žrtvi i nesebičnom angažovanju kako bi se što lakše i što bolje prevazišla situacija nastala zbog virusa COVID-19, navodi se u saopštenju. 
Tači: Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno
Hašim Tači u poseti UKCK (Foto ZPRK)

„Poštovao sam protokol zdravstvenih institucija i ograničio sam kretanje. Zdravlje građana je u rukama lekara, stručnjaka, klinika u sastavu UKCK-a, Instituta za javno zdravlje i u njih imam potpuno poverenje. I danas sam se uverio da je medicinsko osoblje, svojim kapacitetima i profesionalnošću, model za region“, poručio je Tači.

U saopštenju se napominje da je kosovski predsednik pozvao građane na maksimalnu pažnju, međusobnu solidarnost, smirenost i suzdržanost.

"Zajedno ćemo prevazići ovu situaciju. Slušajte i poštujte preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Ostajanjem kod kuće čuvate sebe, porodicu i društvo. Ostanite kod kuće, ne izlazite bespotrebno“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima iz Tačijeve kancelarije.Ostale vesti

Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi do 6. aprila
Na osnovu predloga Ministarstva zdravlja odlučeno je da mera za proglašenje hitne situacije za javno zdravlje, kao i odluka za zabranu kretanja građana i privatnih vozila od 17:00 do 06:00 sati ostaje na snazi do 6. aprila, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.
  • 29.03.2020
Gračanica: Nastavljena dezinfekcija javnih mesta
Radnici javnih službi Opštine Gračanica od jutros dezinfikuju površine ispred javnih objekata koje posećuje veći broj ljudi, saopštila je informativna služba Opštine Gračanica.
  • 28.03.2020
Kosovska vlada pozdravila izjavu američkih zvaničnika

Kosovska vlada u ostavci pozdravila je zajedničku izjavu američkih zvaničnika, Ričarda Grenela, Metjua Palmera i Filipa Kosneta da će SAD i dalje biti uz narod Kosova i podržavati posvećenost zdravstvenih ustanova da prevaziđu situaciju sa koronavirusom. U saopštenju Vlade takođe se navodi da "Tačijevi i Vučićevi pozivi na razgraničenje i dalje ostaju pretnja".

  • 27.03.2020
Tači i Kosnet o koronavirusu i formiranju nove vlade
Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ambasadorom SAD-a na Kosovu Filipom Kosnetom o epidemiji koronavirusa, i o formiranju nove vlade, navodi se u saopštenju.
  • 27.03.2020
Dezinfekcija javnih površina u Gračanici
Po nalogu Kriznog štaba Opštine Gračanica, a u cilju sprečavanja i širenja korona virusa u Gračanici je izvršena dezinfekcija javnih površina. 
  • 27.03.2020