“Tači neka saopšti ime i prezime ubice Olivera Ivanovića”

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić pozvao je kosovskog predsednika Hašima Tačija da domaćoj i međunarodnoj javnosti imenom i prezimenom kaže ko je ubica Olivera Ivanovića i da za to ponudi čvrste dokaze, a ne lažne vesti i provokacije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Povodom izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da se ubice lidera GI SDP Olivera Ivanovića nalaze u Beogradu, Ðurić istice da ne postoje dokazi za takvu tvrdnju.

“Podsećam da Priština skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića i da je odbila da sa našim istražnim organima podeli informacije koje bi mogle da dovedu do rasvetljavanja tog zločina.  Umesto toga, Priština ubistvo Olivera Ivanovića na najsramotniji način mesecima koristi u političko-propagandne svrhe u obračunu sa Srbima na Kosovu i Metohiji i Republikom Srbijom”, kazao je Ðurić, navodi se u saopštenju.

Istice da Hašimu Tačiju nije iskreno stalo da nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića budu privedeni pravdi.

“Nečinjenjem i usmeravanjem istrage u pogrešnom smeru se zapravo potvrđuje da trag do krivaca vodi ka Prištini, a ne ka Beogradu”, zaključio je Ðurić.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici ispred sedišta svoje stranke.

Ostale vesti

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

 • Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Povodom pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane