Vesti
Saopštenja

Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije

Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Kosovski predsednik Hašim Tači oglasio se nakon hapšenja Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

"Građani Kosova i ceo svet očekuju da Specijalizovane komore daju pravi, stručan i transparentan odgovor na monstruozne navode, kao što su insinuacije o trgovini OVK-a ljudskim organima ili o `Žutoj kući`, u ime kojih smo mi bili dužni da osnujemo Specijalizovane komore", saopštio je predsednik Kosova Hašim Tači.

Tači je naveo da je "Oslobodilačka vojska Kosova bila dobrovoljni pokret, deo građanskog otpora i angažovanje za slobodu i nezavisnost Kosova".

"`Curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građana, oštetilo je sliku države Kosovo i prava potencijalnih okrivljenih. Objavljivanje ovih dokumenata je bilo neprihvatljivo", naveo je Tači.

Tači je dodao da "nijedan potencijalni okrivljeni neće pobeći od pravde".

"S toga, ocenjujem da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama. A integritet i dostojanstvo svakog građanina se mora poštovati", istakao je Tači.

Predsednik Kosova Hašim Tači zaključio je da je "Kosovo uvek bilo i biće na strani istine, saradnje, pravde i međunarodnog prava".Ostale vesti

MZZP: Nameštaj i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je nameštaj, belu tehniku i prehrambene pakete za 14 interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću.

  • 22.10.2020
UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020