Vesti
Saopštenja

Tači na sastanku sa Dakom o spremnosti CIK-a da organizuje izbore

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se danas sa predsednicom Centralne izborne komisije Valjdetom Dakom, sa kojom je razgovarao o spremnosti ove institucije da organizuje prevremene izbore, ukoliko za tim bude bilo potrebe.
Tači na sastanku sa Dakom o spremnosti CIK-a da organizuje izbore
Sa sastanka(Foto ZPRK)

Tači je istakao da će u skladu sa ustavnom obavezom koja proizilazi iz člana 95, iskoristiti sve mogućnosti da na konsultacijama sa političkim partijama koje su zastupljene u Skupštini Kosova nađe rešenje za novu političku realnost, navodi se u saopštenju iz Tačijevog kabineta.

„Ukoliko političke partije nisu u stanju da odgovore na ovu novu političku realnost u razložnom vremenskom roku, spreman sam da odmah raspišem nove izbore“, rekao je Tači.

On je dodao da ga je predsednica Daka obavestila da je CIK spreman da organizuje prevremene izbore, kad god.

Tači je istakao da je ključno da Kosovo ima novu, funkcionalnu, efikasnu, što sveobuhvatniju vladu što je pre moguće, kako bi bitni procesi napredovali, stoji u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020