Vesti
Saopštenja

Tači: Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU

"Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU", kazao je predsednik Kosova Hašim Tači na sastanku sa novim šefom Kancelarije EU na Tomašom Sunjokom, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
Tači: Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU
Tomaš Sunjog i Hašim Tači (Foto predsedništvo)

Tači je novom šefu Kancelarije EU na Kosovu poželeo dobrodošlicu i uspeh u novom poslu.

"Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU", kazao je Tači i izrazio volju institucija da neprekidno rade u tom pravcu.

„Mnogo je postignuto, ali ostaje još mnogo toga da se uradi“, rekao je Tači.

Šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Sunjok najavio je nove projekte EU, "posebno one sa naglaskom na prevazilaženju ekonomske krize izazvane pandemijom virusa kovid-19", ističe se u saopštenju.

Tači je uverio ambasadora Sunjoka da će imati punu podršku i saradnju institucija Kosova u sprovođenju projekata "koji Kosovo približavaju Evropskoj uniji", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020