Vesti
Saopštenja

Tači: Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU

"Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU", kazao je predsednik Kosova Hašim Tači na sastanku sa novim šefom Kancelarije EU na Tomašom Sunjokom, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
Tači: Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU
Tomaš Sunjog i Hašim Tači (Foto predsedništvo)

Tači je novom šefu Kancelarije EU na Kosovu poželeo dobrodošlicu i uspeh u novom poslu.

"Kosovo ima samo jedan pravac, članstvo u EU", kazao je Tači i izrazio volju institucija da neprekidno rade u tom pravcu.

„Mnogo je postignuto, ali ostaje još mnogo toga da se uradi“, rekao je Tači.

Šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Sunjok najavio je nove projekte EU, "posebno one sa naglaskom na prevazilaženju ekonomske krize izazvane pandemijom virusa kovid-19", ističe se u saopštenju.

Tači je uverio ambasadora Sunjoka da će imati punu podršku i saradnju institucija Kosova u sprovođenju projekata "koji Kosovo približavaju Evropskoj uniji", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022