Vesti
Saopštenja

Tači imenovao nove sudije

Kosovski predsednik Hašim Tači potpisao je danas imenovanje pedeset troje novih sudija koji su položili zakletvu.
Tači imenovao nove sudije
Polaganje zakletve (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je tokom ceremonije rekao da je Kosovo poslednjih godina vršilo reforme sa jednim jedinim ciljem, da pravosudni sistem funkcioniše što bolje.

„Drage sudije, na vašim leđima je velika odgovornost, a ja sam u potpunosti uveren da ćete moći da je održite u da će se građani naše zemlje osećati sigurnim i jednakim pred zakonom“, dodao je on.

Tači je rekao da je na Kosovu od proglašenja nezavisnosti na svim poljima započet novi život, dinamičniji i sa više razvoja, pa je stoga neophodan neumoran rad, a posebno na polju pravde.

Prema njegovom mišljenju, kosovske institucije su radile na dopunama zakonodavstva koje će olakšati rad sudija.

„Svi treba da budemo angažovani na poštovanju pravnog i ustavnog poretka Kosova, s ciljem napredovanja i kako bismo stajali rame uz rame sa razvijenim demokratskim zemljama“, rekao je Tači.

Na kraju, pedeset i troje novih sudija je položilo zakletvu, uz obećanje da će štiti zakone Republike Kosovo.Ostale vesti

Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022