Tači i Zaev: Kosovo i Makedonija nemaju otvorenih problema

"Kosovo i Makedonija nemaju otvorenih problema" složili su se tokom sastanka predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Makedonije Zoran Zaev.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zoran Zaev i Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je na sastanku sa makedonskim premijerom, koji danas boravi u prvoj zvaničnoj poseti Kosovu, kazao da Kosovo poštuje teritorijalni integritet Makedonije i snažno podržava potpuno sprovođenje Ohridskog sporazuma.

Tači je kazao da Kosovo i Makedonja teže ka istom cilju, a to je učlanjenje i NATO i EU.

“Sarađivaćemo i podržaćemo jedni druge u ostvarivanju ovih težnji. U bilateralnom pogledu imamo saradnju koja se povećava i cenimo podršku koju nam daje Makedonija na međunarodnoj sceni“, rekao je Tači.

Premijer Makedonije Zoran Zaev zahvalio se Tačiju na razumevanju, ističući da to dokazuje zajedničku posvećenost jačanju međudržavne saradnje.

"Na sreću, Makedonija i Kosovo nemaju otvorenih problema, što znači da će se nastaviti međusobna podrška na našem putovanju ka evroatlantskim integracijama“, rekao je Zaev.

Ostale vesti

 • Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Ministar Dalibor Jevtić i američki ambasador Greg Delavi su se saglasili da je dijalog jedini način rešavanja problema u odnosima Srba i Albanaca, i da je važno da svako iz svoje pozicije da doprinos tom procesu kako bi se došlo do rešenja u cilju stabilnosti i mira.

 • Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Neki od ključnih bezbednosnih izazova na KiM su jačanje političkog i verskog ekstremizma, kao i namera Prištine da, suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, formira oružane snage, upozorio je Marko Đurić na sastanku sa specijalnim predstavnikom OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pričardom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane