Vesti
Saopštenja

Tači i Ramadani o borbi protiv koronavirusa

Predsednik Hašim Tači razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu Naserom Ramadanijem, koji ga je obavestio o opštem stanju i novim događajima u borbi protiv pandemije virusa COVID-19, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.
Tači i Ramadani o borbi protiv koronavirusa
Hašim Tači i Naser Ramadani (Foto ZPRK)

U saopštenju se ističe da je Tači tom prilikom izrazio zahvalnost direktoru Ramadaniju i njegovom osoblju na naporima koje ulažu.

Direktor Ramadani je obavestio predsednika Tačija o svim koracima koje je preduzeo Nacionalni institut za javno zdravlje radi identifikovanja svih slučajeva osoba zaraženih virusom COVID-19 i tretiranja onih koji su do sada potvrđeni kao pozitivni, dodaje se u saopštenju.

„Veoma ćemo lako prevazići ovu situaciju ukoliko građani budu sarađivali i ukoliko se budu držali preporuka o ličnoj higijeni i socijalnoj distanci“, rekao je doktor Ramadani.

Tači je uputio apel građanima da strogo prate preporuke instituta, napominje se u saopštenju.Ostale vesti

Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021