Vesti
Saopštenja

Tači i Ramadani o borbi protiv koronavirusa

Predsednik Hašim Tači razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu Naserom Ramadanijem, koji ga je obavestio o opštem stanju i novim događajima u borbi protiv pandemije virusa COVID-19, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.
Tači i Ramadani o borbi protiv koronavirusa
Hašim Tači i Naser Ramadani (Foto ZPRK)

U saopštenju se ističe da je Tači tom prilikom izrazio zahvalnost direktoru Ramadaniju i njegovom osoblju na naporima koje ulažu.

Direktor Ramadani je obavestio predsednika Tačija o svim koracima koje je preduzeo Nacionalni institut za javno zdravlje radi identifikovanja svih slučajeva osoba zaraženih virusom COVID-19 i tretiranja onih koji su do sada potvrđeni kao pozitivni, dodaje se u saopštenju.

„Veoma ćemo lako prevazići ovu situaciju ukoliko građani budu sarađivali i ukoliko se budu držali preporuka o ličnoj higijeni i socijalnoj distanci“, rekao je doktor Ramadani.

Tači je uputio apel građanima da strogo prate preporuke instituta, napominje se u saopštenju.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020