Vesti
Saopštenja

Tači i Peterle o predstojećim lokalnim izborima

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa šefom Izborne posmatračke misije EU Alojzom Peterleom sa kojim je razgovarao o pripremama za lokalne izbore koji će se održati u nedelju.
Tači i Peterle o predstojećim lokalnim izborima
Alojz Peterle i Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Hašim Tači zahvalio se Evropskoj uniji na spremnosti da prati lokalne izbore, za koje je, kako kaže, uveren da će se odvijati u demokratskoj atmosferi.

"Kosovo je sada dokazalo da zna da organizuje slobodne, fer i demokratske izbore, koji su prihvaćeni od strane svih političkih partija i međunarodne zajednice. Ovu tradiciju će dokazati ponovo u nedelju", istakao je Tači.

Posmatrači EU raspoređeni su po čitavom Kosovu, kako bi pratili tok lokalnih izbora, istakao je Alojz Peterle.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021