Vesti
Saopštenja

Tači i Peterle o predstojećim lokalnim izborima

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa šefom Izborne posmatračke misije EU Alojzom Peterleom sa kojim je razgovarao o pripremama za lokalne izbore koji će se održati u nedelju.
Tači i Peterle o predstojećim lokalnim izborima
Alojz Peterle i Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Hašim Tači zahvalio se Evropskoj uniji na spremnosti da prati lokalne izbore, za koje je, kako kaže, uveren da će se odvijati u demokratskoj atmosferi.

"Kosovo je sada dokazalo da zna da organizuje slobodne, fer i demokratske izbore, koji su prihvaćeni od strane svih političkih partija i međunarodne zajednice. Ovu tradiciju će dokazati ponovo u nedelju", istakao je Tači.

Posmatrači EU raspoređeni su po čitavom Kosovu, kako bi pratili tok lokalnih izbora, istakao je Alojz Peterle.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020