Tači i Daka o organizovanju predstojećih izbora

Predsednik Kosova Hašim Tači i predsednica Centralne izborne komisije Kosova Valjdeta Daka razgovarali su o pripremama za predstojeće parlamentarne izbore koji će biti raspisani nakon raspuštanja parlamenta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Valjdeta Daka i Hašim Tači (Foto Kabinet predsednika Kosova)

Hašim Tači je tokom sastanka istakao da je važno da se odmah nakon raspuštanja Skupštine i određivanja datuma održavanja izbora, izvrše pripreme kako bi ovaj proces protekao u fer i demokratskoj atmosferi.

„Treba izvršiti sve tehničke i stručne pripreme, i obezbediti budžetska sredstva za organizovanje izbornog procesa koji ispunjava najviše demokratske kriterijume“, rekao je Tači.

Dodao je da i ovaj izborni proces treba da proprate međunarodne i nevladine organizacije i mediji.

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je obavestila Tačija da su već počele tehničke pripreme za organizovanje izbora na Kosovu.

Ostale vesti

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane