Vesti
Saopštenja

Tači i Daka o organizovanju predstojećih izbora

Predsednik Kosova Hašim Tači i predsednica Centralne izborne komisije Kosova Valjdeta Daka razgovarali su o pripremama za predstojeće parlamentarne izbore koji će biti raspisani nakon raspuštanja parlamenta.
Tači i Daka o organizovanju predstojećih izbora
Valjdeta Daka i Hašim Tači (Foto Kabinet predsednika Kosova)

Hašim Tači je tokom sastanka istakao da je važno da se odmah nakon raspuštanja Skupštine i određivanja datuma održavanja izbora, izvrše pripreme kako bi ovaj proces protekao u fer i demokratskoj atmosferi.

„Treba izvršiti sve tehničke i stručne pripreme, i obezbediti budžetska sredstva za organizovanje izbornog procesa koji ispunjava najviše demokratske kriterijume“, rekao je Tači.

Dodao je da i ovaj izborni proces treba da proprate međunarodne i nevladine organizacije i mediji.

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je obavestila Tačija da su već počele tehničke pripreme za organizovanje izbora na Kosovu.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020