Tači i Borel o evropskom putu Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovorao je danas sa Žozepom Borelom visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost. Teme razgovara bile su aktuelna politička situacija i evropski put Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto Kim)

Tači i Borel su se tokom telefonskog razgovora složili o neophodnoj potrebi što bržeg uspostavljanja novih vladajućih institucija na Kosovu, ističe se u saopštenju.

"Svesni smo da nas očekuju veliki zadaci i da je potrebno što pre da imamo novu Vladu, koja će se suočiti sa izazovima i sprovesti međunarodne obaveze koje Kosovo ima", rekao je predsednik Tači.

Tači je naglasio da je Kosovo posvećeno završetaku reformi koje je započelo i koje su ključne za članstvo Kosova u EU, i zatržio od EU da ispuni svoju obavezu o ukidanju viza za građane Kosova, jer je Kosovo ispunilo sve potrebne kriterijume.

„Kosovo je ispunilo sve uslove. Evropski parlament i komisija su preporučili ukidanje viza za Kosovo. Građani Kosova sa pravom očekuju meritornu odluku o ovoj tački“, istako je Tači tokom razovora sa Borelom.

Tači i Borel su se složili i oko bezuslovnog nastavka dijaloga, kao i o potrebi za postizanjem konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, dodaje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane