Vesti
Saopštenja

Tači: Dijalogom do mirovnog sporazuma sa Beogradom

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u Ženevi da se, putem dijaloga u Briselu, radi na postizanju mirovnog sporazuma sa Beogradom.
Tači: Dijalogom do mirovnog sporazuma sa Beogradom
Hašim Tači na Svetskom ekonomskom forumu u Ženevi (Foto Predsedništvo Kosova)

"Politička stabilnost proizvodi i ekonomski razvoj, zato i radimo na postizanju međudržavnog sporazuma koji ima za cilj stabilizaciju celog regiona", rekao je kosovski predsednik.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Kosova Hašim Tači rekao je na Svetskom ekonomskom forumu, da je prednost "što obe strane podržavaju postizanje ovog sporazuma, a cela međunarodna zajednica, SAD i EU podržavaju njegovo postignuće".

"Rezultat ne bi trebalo prejudicirati, ali svi moramo biti jedinstveni u podršci procesu dijaloga između Kosova i Srbije", rekao je on.

Učesnici ovog zatvorenog sastanka podržali su napore za izgradnju političke stabilnosti na zapadnom Balkanu, kao preduslov za razvoj, privlačenje stranih investicija i ekonomski rast, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021