Vesti
Saopštenja

Tači: Dijalogom do mirovnog sporazuma sa Beogradom

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u Ženevi da se, putem dijaloga u Briselu, radi na postizanju mirovnog sporazuma sa Beogradom.
Tači: Dijalogom do mirovnog sporazuma sa Beogradom
Hašim Tači na Svetskom ekonomskom forumu u Ženevi (Foto Predsedništvo Kosova)

"Politička stabilnost proizvodi i ekonomski razvoj, zato i radimo na postizanju međudržavnog sporazuma koji ima za cilj stabilizaciju celog regiona", rekao je kosovski predsednik.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Kosova Hašim Tači rekao je na Svetskom ekonomskom forumu, da je prednost "što obe strane podržavaju postizanje ovog sporazuma, a cela međunarodna zajednica, SAD i EU podržavaju njegovo postignuće".

"Rezultat ne bi trebalo prejudicirati, ali svi moramo biti jedinstveni u podršci procesu dijaloga između Kosova i Srbije", rekao je on.

Učesnici ovog zatvorenog sastanka podržali su napore za izgradnju političke stabilnosti na zapadnom Balkanu, kao preduslov za razvoj, privlačenje stranih investicija i ekonomski rast, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021