Vesti
Saopštenja

Tači: Dijalogom do mirovnog sporazuma sa Beogradom

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u Ženevi da se, putem dijaloga u Briselu, radi na postizanju mirovnog sporazuma sa Beogradom.
Tači: Dijalogom do mirovnog sporazuma sa Beogradom
Hašim Tači na Svetskom ekonomskom forumu u Ženevi (Foto Predsedništvo Kosova)

"Politička stabilnost proizvodi i ekonomski razvoj, zato i radimo na postizanju međudržavnog sporazuma koji ima za cilj stabilizaciju celog regiona", rekao je kosovski predsednik.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Kosova Hašim Tači rekao je na Svetskom ekonomskom forumu, da je prednost "što obe strane podržavaju postizanje ovog sporazuma, a cela međunarodna zajednica, SAD i EU podržavaju njegovo postignuće".

"Rezultat ne bi trebalo prejudicirati, ali svi moramo biti jedinstveni u podršci procesu dijaloga između Kosova i Srbije", rekao je on.

Učesnici ovog zatvorenog sastanka podržali su napore za izgradnju političke stabilnosti na zapadnom Balkanu, kao preduslov za razvoj, privlačenje stranih investicija i ekonomski rast, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020