Vesti
Saopštenja

Svečlja i Ćaljaj dobrovoljno dali krv

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svečlja i generalni direktor Policije Kosova Rašit Ćaljaj pridružili su se akciji dobrovoljnog davanja krvi.
Svečlja i Ćaljaj dobrovoljno dali krv
Đeljalj Svečlja i Rašit Ćaljaj (Foto Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova)

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je dostavljeno medijima se navodi da je u periodu pandemije izuzetno važna akcija davanja krvi, kojoj su se pridružili pripadnici Policije Kosova i čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su pozvali ostale im da se pridruže. 

“Učestvujem u ovoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u znak solidarnosti sa svim medicinskim timovima koji su na čelu borbe protiv ove pandemije. Svi mi danas razumemo koliko je važno biti blizu građana, pa smo se sa zadovoljstvom mobilisali da, pored državnih obaveza, iskažemo i svoj građanski i ljudski deo”, naveo je Svečlja.Ostale vesti

Tribina: „Srpski jezik na КiM: perspektive, ugroženost, zaštita“

Dom kulture „Gračanica“ i Društvo novinara Кosova i Metohije (DNКiM) u utorak 26. septembra 2023. godine u 12 časova povodom obeležavanja Evropskog dana jezika organizuju tribinu na temu: „Srpski jezik na Кosovu i Metohiji: perspektive, ugroženost, zaštita“.

  • 25.09.2023
Specijalno tužilaštvo: Zadržavanje do 48 sati za šest privedenih lica

Tokom današnje akcije kosovske policije privedeno je šest lica koja su učestvovala u napadu na pripadnike policije, njima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, a na teret im se stavlja više krivičnih dela, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

  • 24.09.2023
Eparhija: Naoružana lica napustila manastir Banjska, trenutno je mirno
Eparhija raško-prizrenska obavestila je javnost da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još oseća strah zbog današnjih dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira
  • 24.09.2023
Visoki Dečani: Mir i red moraju biti očuvani, građani adekvatno zaštićeni
Ranije danas Srpska pravoslavna crkva ranije oštro i izričito je osudila današnji oružani napad neidentifikovanih teško naoružanih napadača na Kosovsku policiju, saopšteno je iz manastira Visoki Dečani. 
  • 24.09.2023
KFOR prati situaciju u Banjskoj, spreman da odgovori ako je potrebno

KFOR nastavlja da pomno prati situaciju u Banjskoj, a u tom području su prisutne trupe KFOR-a spremne da odgovore ako bude potrebno, saopšteno je iz ove misije.

  • 24.09.2023
ERP: Naoružana lica u dvorištu manastira Banjska, bratija i poklonici zaključani u konaku

Eparhija raško-prizrenska najoštrije je osudila najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Кosova, u blizini sela Banjska, u kome je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena. Napominju da je prema najnovijim informacijama grupa naoružanih ljudi upala blindiranim vozilima u sam manastir, te da su bratija i poklonici zaključani u konaku.

  • 24.09.2023