Vesti
Saopštenja

Sunjok i Murati o projektima Evropske unije

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati i ambasador Evropske unije na Kosovu Tomas Sunjok sastali su se i razgovarali o vladinoj razvojnoj agendi, sa posebnim naglaskom na restrukturiranje socijalnih šema, borbu protiv neformalnosti i uspostavljanje Suverenog fonda.

Sunjok i Murati o projektima Evropske unije
Hekuran Murati i Tomas Sunjok (Foto MFRT)

Ministar Murati obavestio je ambasadora Evropske unije tokom sastanka o merama koje će biti preduzete u borbi protiv negativnih efekata pandemije na ekonomiju i o pomoći koju će u tom pogledu Vlada pružiti privatnom sektoru, ističe se u saopštenju informativne službe ministarstva finansija dostavljenom medijima.

Dvoje predstavnika institucija ponovo su potvrdili zajedničko opredeljenje za sprovođenje strukturnih ekonomskih reformi, kao i za podršku sprovođenju zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je rehabilitacija Termoelektrane Kosovo B, napominje se u saopštenju.

Ambasador Evropske unije na Kosovu Tomas Sunjok obavestio je ministra Muratija o različitim projektima koje finansira Evropska unija i njihovom statusu, i izrazio spremnost za nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021