Vesti
Saopštenja

Sunjok i Murati o projektima Evropske unije

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati i ambasador Evropske unije na Kosovu Tomas Sunjok sastali su se i razgovarali o vladinoj razvojnoj agendi, sa posebnim naglaskom na restrukturiranje socijalnih šema, borbu protiv neformalnosti i uspostavljanje Suverenog fonda.

Sunjok i Murati o projektima Evropske unije
Hekuran Murati i Tomas Sunjok (Foto MFRT)

Ministar Murati obavestio je ambasadora Evropske unije tokom sastanka o merama koje će biti preduzete u borbi protiv negativnih efekata pandemije na ekonomiju i o pomoći koju će u tom pogledu Vlada pružiti privatnom sektoru, ističe se u saopštenju informativne službe ministarstva finansija dostavljenom medijima.

Dvoje predstavnika institucija ponovo su potvrdili zajedničko opredeljenje za sprovođenje strukturnih ekonomskih reformi, kao i za podršku sprovođenju zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je rehabilitacija Termoelektrane Kosovo B, napominje se u saopštenju.

Ambasador Evropske unije na Kosovu Tomas Sunjok obavestio je ministra Muratija o različitim projektima koje finansira Evropska unija i njihovom statusu, i izrazio spremnost za nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021

Sutra se obeležava Međunarodni dan slobode štampe. Članovi Društva novinara Kosova i Metohije, odnosno UNS-a, okupiće se sutra ispred instalacije Missing u Gračanici kako bi obeležili ovaj dan.

  • 02.05.2021