Vesti
Saopštenja

"Sumnjamo u regularnost prebrojavanja glasova"

“Imajući u vidu deo preliminarnih rezultata koje je objavio CIK kao i neke od rezultata koje smo preuzeli od drugih političkih opcija ozbiljno sumnjamo u regularnost prebrojavanja glasova na mnogim biračkim mestima”, navodi se u saopštenju GI Centralno Kosovo.
Kandidati za odbornike ispred GI Centralno Kosovo (Foto GI Centralno Kosovo)

GI Centralno Kosovo sumnja da je došlo do falsifikovanja izbornog rezultata.

“Na biračkim mestima u opštini Gračanica ima preko 1000 nevažećih listića što dovodi u sumnju da je negde neko namerno oslabljivao rezultate političkih subjekata. Želeći da pitamo potencijalne glasače u čemu smo pogrešili i zašto nas veliki broj od onih koji su obećali podršku, nije dao glas došli smo do zaključka da je za nas ipak glasalo mnogo više ljudi nego što je prikazano”, napisano je u saopštenju ove političke opcije.

Dodaje se da je razlog za njihovu sumnju i “razgovor sa užim članovima porodica određenih kandidata iz naše i iz drugih opcija čijih glasova nema na listi”.

“Saznali smo i da jedan od kandidata koji se prijavio na ovim izborima nije glasao za sebe što najviše i pojačava naše sumnje da su glasovi pri konačnom prebrojavanju nekako preusmeravani na druge političke opcije. Zato ćemo zatražiti ponovno prebrojavanje glasova”, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020