Vesti
Saopštenja

Štrpce: Božić uz MTS signal

Žitelji Štrpca prvi put od 2010. godine dočekuju Božić sa signalom MTS-ove mobilne telefonije, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Štrpce: Božić uz MTS signal
Štrpce (Foto arhiva Kim)

“Nakon Gračanice, koja odnedavno ponovo ima MTS-ov signal, Srbi od danas mogu da u MTS-ovoj mreži razgovaraju i iz Štrpca i sa Brezovice“, piše u saopštenju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, povodom uspešnog okončanja faze testiranja i današnjeg aktiviranja MTS-ovog signala u Štrpcu, istakao da su žitelji te najizolovanije srpske sredine upornom i uspešnom borbom za opstanak i očuvanje srpskih nacionalnih interesa zaslužili ovakav poklon na najradosniji pravoslavni praznik.

“Našim sunarodnicima u Štrpcu poručujem da je ovo samo jedan u nizu koraka koje će naša država preduzeti kako bi oni mogli u da se u punom smislu osećaju delom Srbije“, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je poručio da će, u skladu sa briselskim dogovorima, u narednih nekoliko meseci signal MTS-ove mreže dobiti i žitelji srpskih sela u Kosovskom Pomoravlju.

Đurić je Telekomu poželeo uspešnu poslovnu godinu na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020