Vesti
Saopštenja

Stojanović: Policija nesposobna, neophodan KFOR

„Policija je nesposobna i nezainteresovana, pozivam KFOR da postavi svoj punkt u selu Paralovo“, kazao je zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović nakon poslednjeg napada na porodicu Stojković iz Paralova kod Novog Brda.
Stojanović: Policija nesposobna, neophodan KFOR
Branimir Stojanović(Foto arhiva Kim)

„Zgroženi smo poslednjim napadima koji se u kontinuitetu dešavaju više godina unazad, a najviše smo zaprepašćeni nesposobnošću. Sumnjamo i u saučesništvo policije u sistematskom maltretiranju stanovnika Paralova“, navodi se u saopštenju iz Stojanovićevog kabineta.

Osuđujući incident koji se dogodio u nedelju u selu Paralovo, zamenik kosovskog premijera je istakao da strpnjenja više nema, ali ni poverenja u policiju.

„Strpljenje svih nas da se ta situacija razreši i nasilje prestane a naročito onih koji to nasilje trpe je došlo do kraja i zato pozivam KFOR da postavi svoj punkt u tom selu kako bi zaštitio ljude, njihove živote i imovinu“, rekao je Stojanović.

Kako je navedeno u saopštenju, Stojanović je naglasio da će se kao potpredsednik Vlade Kosova direktno obratiti komandantu KFOR-a.

„Sve moje pređašnje molbe i apeli upućeni ka direktoratu policije i policiji očigledno je da nisu naišle na razumevanje i zbog toga od policije u gnjilanskom regionu, a naročito od policije u Novom Brdu više ništa ne očekujem“, naglasio je zamenik kosovskog premijera.Ostale vesti

Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023
Petković: Bežeći od ZSO, Kurti se upliće u sopstvene laži

"Kurti koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima", naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

  • 23.03.2023
Kancelarija za KiM: Organizovan boravak na Tari za 50 đaka

Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština i iz opštine Istok. Putovanje se realizuje u periodu od 20-27 marta.

  • 23.03.2023
Petković: Kurti uzalud pokušava da pobegne od formiranja ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Meothiju Petar Petković saopštio je da Aljbin Кurti "uzalud" pokušava da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština skrivajući se iza nekih termina koje ni sam ne razume, jer preuzete obaveze Prištine i ranije postignuti sporazumi moraju da se sprovedu i tu dileme nema", reagujući tako na izjavu kosovskog premijera da se reč "zajednica" ne može poistovetiti sa opštinom, niti sa rečju "udruženje".

  • 22.03.2023
Napao policajca na Jarinju i pobegao u nepoznatom pravcu
Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj „napad na službeno lice“, koji se dogodio juče na prelazu Jarinje.
  • 22.03.2023