Vesti
Saopštenja

Stojanović: Kfor mora da čuva srpske svetinje

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović smatra da objekti Srpske pravoslavne crkve koji su na Uneskovoj listi kulturne baštine, ali i svi ostali, moraju biti obezbeđeni.
Stojanović: Kfor mora da čuva srpske svetinje
Branimir Stojanović (Foto Kim arhiva)

Stojanović je u saopštenju za medije pohvalio zajedničku akciju Kfora i policije koji su uhapsili četvoricu islamista.

„Neko ko se šeta sa kalašnjikovim i sa toliko puno municije sigurno nema dobre namere, ko god to bio. Različita mesta iz kojih uhapšeni potiču upućuju na to da se radi o dobro organizovanoj grupi. Apelujem na nadležne organe da istraže ko su oni i kakav je bio njihov plan“, navodi se u saopštenju.

Stojanović je istovremeno ocenio da je bezbednosna situacija vrlo nestabilna.

„Naoružani islamisti su pretnja za sve koji žive na Kosovu. Bezbednosne strukture moraju bolje obavljati svoj posao, a srpske svetinje, kao i monaštvo i sveštenstvo, pored policije mora čuvati i Kfor“, zaključio je Stojanović.Ostale vesti

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 05.06.2020
Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020