Vesti
Saopštenja

„Što pre primeniti postignute sporazume“

Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Sastanak Tomaša Sunjoga i Igora Simića (Foto SL)

Šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić i predsednica Odbora za prava i interese zajednica i povratak Miljana Nikolić sastali su se danas sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.

Na sastanku se razgovaralo o političkoj situaciji na Кosovu, radu parlamenta i „izazovima sa kojima se suočava srpska zajednica“, saopšteno je iz Srpske liste.

Simić je tokom sastanka ukazao na potrebu da svi faktori daju svoj doprinos očuvanju mira i bezbednosti, i da je „dijalog u Briselu najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja“.

Simić i Nikolićeva su preneli stav da je „potrebno što pre primeniti postignute sporazume čime bi se dao pravi impuls nastavku dijaloga“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Osmani odlikovala Predsedničkom vojnom medaljom bivšeg komandanta Kfor-a

V.d. predsednice Kosova Vjosa Osmani na predlog Ministarstva odbrane dodelila je Predsedničku vojnu medalju, bivšem komandantu KFOR-a general-majoru Mikeleu Risiju.

  • 04.12.2020
Opština Gračanica ostaje u crvenoj zoni

Prema novoj odluci Ministarstva zdravlja o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedeljnom nivou, Opština Gračanica ostaje u crvenoj zoni.

  • 04.12.2020
Rakić i Federići o bezbednosnoj situaciji na Kosovu
Zamenik premijera i ministra lokalne samouprave Goran Rakić i novoimenovani komandanta Kfora general-major Frank Federići razgovarali su o bezbednosnoj situaciju na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 03.12.2020
Jevtić: Osobe sa invaliditetom moraju imati ravnopravan pristup u društvu
Danas se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ministar Dalibor Jevtić pozvao je na veću toleranciju, pomoć i zaštitu prava osoba koje imaju neku vrstu invaliditeta.
  • 03.12.2020
Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020