Vesti
Saopštenja

Stiže medicinska pomoć iz Turske

Kosovsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da će danas na prištinski aerodrom stići pomoć u medicinskoj opremi iz Turske.
Stiže medicinska pomoć iz Turske
Aerodrom Priština (Foto Airkosovo)

Kako je saopšteno, tokom popodneva će na međunarodni aerodrom „Adem Jašari“ stići kontingent zaštitnih sredstava i medicinske opreme, koje je Republika Turska donirala kosovskim institucijama za upravljanje epidemiološkom situacijom u vezi sa virusom Kovid-19.

Primopredaji pomoći prisustvovaće ambasador Republike Turske na Kosovu, g. Čagri Sakar, ministar zdravstva Arben Vitia i politički savetnik predsednika Kosova Ardian Arifaj.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020