Vesti
Saopštenja

Stipendije Nemačke službe za akademsku razmenu

Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD) dodeljuje svake godine stipendije za različite studijske  programe i omogućava boravak studentima, post diplomcima i naučnim radnicima u cilju daljeg usavršavanja na nemačkim višim školama i univerzitetima.
Stipendije Nemačke službe za akademsku razmenu
Sedište DAAD u Bonu (Foto wikipedia.org)

Ove stipendije omogućavauju boravak na visoko školskoj ustanovi ili univerzitetu visokog standarda, a imaju za cilj sticanje iskustva u inostranstvu i uspostavljanje kontakta sa drugim stipendistima.

Prošle godine je DAAD pomoću različitih studijskih programa podržala 60 studenata, postdiplomaca i naučnih radnika sa Kosova. Istovremeno je omogućen boravak na Kosovu za 9 nemačkih studenata, naučnika i nastavnika viših škola.

Prijavni rok za većinu studijskih  programa za akademsku godinu 2016/2017 je 15. novembar 2015. godine. Prijave za sve programe se vrše on-lajn. Više informacija se može naći na sajtu www.funding-guide.de ili dobiti u kancelariji DAAD-a na Univerzitetu u Prištini.

U sredu, 7. oktobra 2015. godine od 11 do 12 časova u amfiteatru Katedre za anglistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini održaće se javna prezentacija programa na kojoj će biti predstavljene mogućnosti stipendiranja od strane DAAD-a.Ostale vesti

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 05.06.2020
Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020